NOVI DETALJI

Strašna smrt Izraelke na Plitvicama: Otkriveno zbog čega se odvojila od obitelji, pa se survala u jezero

Na mjesto događaja je vrlo brzo po saznanju pristigla i Hitna pomoć Parka, međutim, reanimacija je bila uzaludna
 Ivana Nobilo/Cropix

Proputovanje kroz Hrvatsku i uživanje u prirodnim ljepotama jučer je jedna peteročlana izraelska obitelj trebala dodatno upotpuniti šetnjom po Nacionalnom parku Plitvička jezera. Međutim, dogodila se tragedija u kojoj je najstarija članica obitelji, 73-godišnja umirovljenica, tragično preminula.

Kako doznajemo, gospođa je po Nacionalnom parku šetala sa sinom, snahom i dvoje unučića i bila je dio turističke grupe. Šetnice su bile skliske jer je prije toga padala kiša te se oko 13 sati odlučila udaljiti na trenutak radi obavljanja male nužde.

Dolaskom do neograđenog prostora najednom je izgubila stabilnost i pala sa 4,5 metara visine na zemljani podest odakle se, na užas svih gostiju nacionalnog parka, dalje otkotrljala niz strminu u jezero. Tragedija se dogodila između Gradinskog jezera i pristaništa P2 kod bivše hidrocentrale Burget, a za gospođom su odmah u vodu skočile druge osobe te ju izvukle van.

Na mjesto događaja je vrlo brzo po saznanju pristigla i Hitna pomoć Parka, međutim, reanimacija je bila uzaludna. Nažalost je podlegla zadobivenim ozljedama. Konzularni dužnosnik Veleposlanstva Izraela je kontaktiran te je preuzeo brigu oko organizacije prijevoza tijela preminule u rodnu zemlju. A na mjestu pada, korenički su policajci obavili očevid i dostavili posebno izvješće nadležnom tužiteljstvu.

Inače, ovo nije prvi puta da se u Nacionalnom parku događaju tragedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 18:28