KOBNA EKSPLOZIJA

STRAŠNA TRAGEDIJA KOD OKUČANA Otkriven identitet nesretnog pirotehničara: 'Iz Biograda je, otac je dvoje maloljetne djece'

Ilustracija
 Dorian Horvat / Hanza Media

OKUČANI - Četrdesetdvogodišnji Vilson Kulaš, pirotehničar tvrtke Mungos razminiranje, poginuo je u eksploziji koja se dogodila u okolici Okučana u srijedu oko 10 sati prijepodne. Tu nam je informaciju potvrdio Damir Magdić, direktor tvrtke Mungos razminiranje, koji je poslije 13 sati u Varaždinu o smrti supruga obavijestio njegovu suprugu.

– Pokojni Vilson rodom je iz Biograda na moru, ali živio je u Varaždinu sa suprugom i dvoje djece, starih tri i pet godina. O okolnostima nesreće ne mogu ništa reći jer očevid još traje, rekao nam je telefonom direktor Mungosa. U Policijskoj upravi Brodsko-posavskoj, potvrdili su nam vijest o stradavanju pirotehničara, da se nesreća dogodila na Psunju, kod mjesta Bobare nedaleko od Okučana.

Iz Hrvatskog centra za razminiranje nisu mogli dati nikakve detalje o tragediji prije završetka očevida. Iz tvrtke Mungos doznajemo da je poginuli pirotehničar jedini stradao u ovom minskom incidentu, te da su ostali pirotehničari koji su radili na razminiranju odmah povučeni s terena.

Neslužbeno doznajemo da je nesretni pirotehničar, koji se ovim poslom bavio proteklih 11 godina, stradao od mine PROM-1. Inače, ovo je drugi minski incident ove godine u kojem je smrtno stradao pirotehničar. Prvi se dogodio 14. travnja kod Gospića, a od 1996. godine ovo je 37 poginuli pirotehničar na poslovima razminiranja. Ukupno su od mina u Hrvatskoj zadnjih 20 godina poginule 202 osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:05