STRAVA

STRAŠNI DETALJI TRAGEDIJE NA STIJENAMA PORED TRSATSKIH STUBA Mladić pred djevojkom pao s visine od 13 m i poginuo, susjede u zoru probudila vriska

Stanare zgrada među koje je pao probudio je grozan vrisak i plač njegove djevojke
 Matija Djanješić / CROPIX

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u srijedu nekoliko minuta nakon 4 sata kod Trsatskih stuba, poginuo je 21-godišnji student riječkog Sveučilišta porijeklom iz okolice Ravne Gore u Gorskom kotaru.

Prema neslužbenim informacijama, student je pao dok je hodao po rubu stijena koje se protežu uz same stube, nedaleko prve kapelice na samom početku, iznad Titova mosta. Radi se o visini od oko 13 metara koja je za njega bila kobna te je, navodno, nakon što se okliznuo i izgubio ravnotežu poginuo na licu mjesta. Pao je u dvorište pored obližnjih zgrada. U društvu poginulog mladića bila je njegova djevojka i jedan prijatelj, a za sada nije poznato zašto se penjao po rubu stijena.

Stanare zgrada uz Trsatsko stubište probudio je glasan vrisak i plač. Odmah su alarmirane interventne službe i ubrzo su na mjesto događaja stigli vatrogasci koji su izvukli tijelo unesrećenog, kao i policija i Hitna pomoć, no, na žalost, mladić je već bio mrtav. Kako su posvjedočili susjedi, djevojka je neutješno plakala i nešto govorila, a drugi mladić ju je pokušao utješiti. Policija je na mjestu događaja izvršila očevid i smrt mladića tretira se kao nesretni slučaj.

Njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije riječkog KBC-a gdje će se očevidom utvrditi točan uzrok smrti. Ovo je, inače, druga smrt mladih osoba od nesretnog slučaja u Rijeci u posljednjih par mjeseci.

Početkom siječnja od strujnog udara, penjući se na željezničku kompoziciju na Piramidi, poginuo je 20-godišnjak, a tjedan dana prije toga, kod kolodvora Sušak-Pećine, na isti način teško je ozlijeđen 15-godišnjak. Sve okolnosti stradavanja 21-godišnjeg studenta ustanovit će se istragom. Tijelo stradalog prevezeno je na obdukciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 03:41