StoryEditor
ZATVORSKE KAZNE

STRAŠNI NEMAR ODNIO ŽIVOT DJEVOJKE Lea (17) se vraćala kući i upala u neograđenu rupu na gradilištu, a zatim preminula

Ilustracija
 Jure Miskovic / HANZA MEDIA

Na Županijskom sudu u Rijeci u utorak je izrečena nepravomoćna presuda i zatvorske kazne za petoricu optuženika koje je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci teretilo jer nisu propisno osigurali gradilište u naselju Pašac na kojemu je 2009. teško ozlijeđena, a potom preminula 17-godišnja Lea Margan, doznaje se sa suda.

Miro Musa (1960.) i Hrvoje Mišta (1974.) osuđeni su na bezuvjetnu kaznu zatvora od dvije godine, a Davor Vrkić (1981.), Valter Diraka (1972.) i Zvonimir Zubović (1962.) na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, s rokom provjeravanja od tri godine.

Musa, Mišta, Vrkić i Diraka optuženi su zbog teškoga kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a Zubović zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. U optužnici podignutoj u kolovozu 2011. teretilo ih se da pri radovima na izgradnji spojnog kolektora i kanalizacijske mreže naselja Pašca, koje je izvodila "Dira gradnja" d.o.o. iz Rijeke, nisu poduzeli propisane zaštitne mjere i tako su ugrozili pješake koji su prolazili privremenim gradilištem.

Revizorsko okno duboko 2,9 metara nije bilo zaštićeno pa je Lea Margan, krećući se noću slabo osvijetljenom cestom prema kući, u nj upala. Od teških ozljeda djevojka je umrla u riječkoj bolnici.

Optužnicom su sva petorica bili terećeni za namjerno postupanje, što je prekvalificirano pa im je danas presuđeno za nehajno postupanje, odnosno da su nehajno postupali i olako držali da do posljedica neće doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:26