POKRENUTA ISTRAGA

Strava u 1. policijskoj postaji u Zagrebu: Osumnjičenik se tijekom krim obrade ubio vatrenim oružjem

Odmah po saznanju za događaj, glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja
Ilustracija, policija
 Denis Jerković/cropix

U privremenim prostorijama I. policijske postaje u Zagrebu u srijedu u 13:23h hrvatski državljanin nad kojim se provodilo kriminalističko istraživanje počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem, priopćila je zagrebačka Policijska uprava.

- Prema prvim informacijama za osumnjičenog je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da zakonito posjeduje više komada vatrenog oružja koje je prilikom pretrage doma dragovoljno izručio. Policijski službenici su oduzeli navedeno oružje te su u službenim prostorijama započeli formalni postupak privremenog oduzimanja, odnosno popisivanja vatrenog oružja. Osumnjičeni muškarac, koji je do tada u potpunosti surađivao s policijskim službenicima i svojim ponašanjem nije pokazivao znakove da bi naudio sebi ili policijskim službenicima, u jednom trenutku je naglom kretnjom uzeo jedno od vatrenog oružja te njime počinio samoubojstvo, navela je policija u priopćenju.

- Odmah po saznanju za događaj, glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim policijskih službenika Ravnateljstva policije kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Očevid na mjestu događaja obavit će Županijsko državno odvjetništvu u Zagrebu, zaključuje se u priopćenju zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 05:34