PALILA PEĆ U BORAVKU

Strava u Gračacu: U požaru kuće izgorjela žena, živjela sama i teško se kretala

 Vlado Kos / Cropix

Teško pokretna 57-godišnjakinja izgorjela je u utorak ujutro u svojoj kući u mjestu Glogovu kraj Gračaca. Nesretna žena je stradala nakon što joj je u kući buknula vatra koja ju je usmrtila do dolaska vatrogasaca. Zasad se pretpostavlja da je žena stradala paleći vatru u peći u dnevnom boravku gdje je utvrđeno da je izbio požar koji se potom ubrzo proširio na ostale dijelove kuće.

- Čula sam da nešto pucketa, a kada sam izašla vanka imala sam što vidjeti. Kuća je bila u plamenu. Zazvala sam susjedu, a kada sam vidjela da se ne javlja, odmah sam nazvala sestru koja je pozvala policiju. Bilo je negdje oko devet, deset sati - ispričala je jučer Milica Cvjetković, prva susjeda stradale žene koja je u kući živjela sama i kretala se uz pomoć štaka. Iako su nakon prvog poziva ubrzo angažirani vatrogasci iz Gračaca, do njihova dolaska je već bilo kasno.

Vatra je vrlo brzo progutala cijelu kuću, a prema informacijama iz policije, na terenu još traje očevid kojim će se utvrditi okolnosti nastanka ovog požara.

- Do završetka očevida ne možemo izlaziti sa preciznijim informacijama o ovom slučaju - kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je dojavu o požaru zaprimila oko devet sati nakon čega su odmah angažirani vatrogasci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:12