NEVIĐENA OKRUTNOST

STRAVA U SLAVONIJI Kćer u bjesomučnom napadu teško ozlijedila vlastitu majku: 'Koristila je ručni alat, udarala ju je i kad je pala na tlo...'

Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Protiv 58-godišnje Vinkovčanke pokrenuta je istraga zbog pokušaja ubojstva 83-godišnje majke. Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru sumnjiči 58-godišnjakinjakinju da je 31. svibnja oko 16 sati, nakon prepirke s 83-godišnjom majkom, s kojom živi u stanu u Vinkovcima, dvama ručnim alatima zadala joj više udaraca po glavi i tijelu dok je majka ležala. Potom je bijesna kći nastavila udarati majku i kad je pala na tlo, sve dok se ona nije prestala braniti. Majka je u bjesomučnom napadu teško ozlijeđena, odnosno ima razderno-nagnječne rane na glavi, prijelom pete kosti međuručja desne šake, prijelom desne lakatne kosti i nagnječno-razdernu ranu lijeve podlaktice, a život joj je spašen pravodobnom liječnikom intervencijom, piše Glas Slavonije.

- Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, odredio je istražni zatvor protiv okrivljenice zbog opasnosti od ometanja istrage, dok je odbio prijedlog zbog opasnosti od ponavljanja djela - doznajemo iz priopćenja Županijskog državnog odvjetništva Vukovar.

Tijekom prošle godine, prema statistici MUP-a, u Hrvatskoj se dogodilo 20 pokušaja ubojstva među bliskim osobama, od čega su u dva slučaja počinitelji žene. U njima su bile 23 žrtve. Ubojstava među bliskim osobama u 2017. godine u Hrvatskoj se dogodilo deset, a u jednom slučaju počinitelj je žena.

Teških ubojstava među bliskim osobama lani je zabilježeno sedam, dok je pokušaja bilo još 11. Pri tome je devet osoba ubijeno, a 12 je osoba preživjelo ovaj okrutan pokušaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:42