DRAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI

STRAVA U SOLINU Učenici (7) se zario kišobran u oko! Liječnici se bore za njen život, kritično je...

Djevojčica je u kritičnom stanju prebačena u splitsku bolnicu i priključena na respirator
 Mario Todorić/CROPIX

Stravičan događaj zbio se u školi u Solinu gdje se tijekom igre učenici vrh kišobrana zario u oko!

Djevojčica je u kritičnom stanju prebačena u splitsku bolnicu i liječnici joj se bore za život, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako neslužbeno doznajemo, oštrica je prošla djevojčici kroz oko, probila mozak, te je došlo do prijeloma baze lubanje.

Dijete je na respiratoru, točnije priključeno na strojno prodisavanje.

Neslužbene informacije govore kako djevojčica ima 7 godina.

Tragedija se, kako neslužbeno doznajemo, dogodila oko 9,30 sati točnije tijekom pauze između dva školska sata.

Đaci su se igrali i zezali, no igra je pošla po zlu jer je u jednom trenutku, došlo do naguravanja i gubitka ravnoteže kojom prilikom je sedmogodišnjakinji vrh kišobrana njezinog školskog kolege prošao kroz oko sve do mozga.

Incident je u 12,45 sati potvrdila policija. Navode kako se nesretni događaj zbio u osnovnoj školi na području Solina, te da je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede. Očevid je u tijeku.

Ravnatelj solinske osnovne škole "Vjekoslav Parać" u Svetome Kaji, Đuro Baloević, potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju da je ozlijeđeno dijete iz njihove škole.

- Podatke koje vam ja mogu reći jest da se sve dogodilo na malome odmoru prije početka sata. Djetetu je odmah pružena prva pomoć, a Hitna pomoć stigla je u roku od pet minuta. O svemu su obaviješteni roditelji oba djeteta, pozvana je i policija koja će utvrditi detalje, a obaviješten je i krizni stožer ministarstva. Naime, postoji točno određeni protokol i pravilnik postupanja u ovakvim situacijama kako svi moramo postupati i u cilju zaštite djece. Naravno, svi smo u školi u šoku i molimo se da sve prođe što je najbolje moguće za djecu. Krizni tim ministarstva djelovat će prema svojoj nadležnosti, a policija prema svojoj. Osigurat ćemo i psihološku pomoć djeci u školi koja su također bila suočena s ovim događajem – kazao je ravnatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 01:46