VRPOLJE

STRAVIČNA NESREĆA KOD ŠIBENIKA Vozač Punta po zimskim uvjetima izgubio nadzor u zavoju i zabio se u betonski zid, umro je u bolnici

 
Ilustracija
 Niksa Stipanicev / HANZA MEDIA

Neprilagođena vožnja zimskim uvjetima na cestama uzela je jedan život na šibenskom području. U utorak, u prometnoj nesreći koja se oko 16 sati dogodila na državnoj cesti D-58 u mjestu Vrpolje kod Šibenika, smrtno je stradao 50-godišnji vozač osobnog automobila Fiat Punto šibenskih registracija. Kako doznajemo u policiji, do prometne nesreće je došlo kada je 50-godišnjak krećući se državnom cestom iz smjera Šibenika prema Splitu, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste, u lijevom nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i automobilom izletio izvan kolnika na uzdignuti pješački nogostup, a potom i na kameno-zemljanu površinu gdje je automobilom udario u betonski dvorišni zid. Nesretni vozač zadobio je teške i po život opasne ozljede, od kojih je preminuo u Općoj bolnici Šibenik u srijedu pet minuta iza ponoći.

Šesta je ovo prometna nesreća na području Šibenika u protekla dva dana uslijed snježnih oborina i mjestimično poleđenog kolnika, u kojima je još jedna osoba zadobila teške i po život opasne ozljede, a pričinjena je znatna materijalna šteta.

S ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu, iz policije pozivaju vozače na krajnji oprez te apeliraju da se pridržavaju zakonskih odredbi vezanih za zimske uvjete na cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:06