IZVLAČILI IH VATROGASCI

STRAVIČNA NESREĆA KOD SPLITA U Žrnovnici pola sata nakon ponoći autom sletjeli u provaliju, dvoje ozlijeđenih, jedna osoba se bori za život

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Dvije osobe su ozlijeđene, od čega je jedna životno ugrožena, u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas pola sata nakon ponoći u Žrnovnici, piše Slobodna Dalmacija.

Do nesreće je došlo na cesti Žrnovnica - Srinjine, predio Vilar gdje je osobni automobil sletio van kolnika u provaliju. Tom prilikom su osobe koje su se nalazile u automobilu zadobile ozljede.

Na mjesto događaja je izašla zamjenica Općinskog državnog odvjetništva koja je obavila očevid uz intervenciju policije. Promet se za to vrijeme odvijao naizmjenično uz fizičku regulaciju prometa koja je bila na snazi do 3 i 40 ujutro.

U prvoj informaciji nakon nesreće navodilo se da su ozlijeđene sve tri osobe iz automobila, no prema informaciji koju smo jutros dobili od policije, 21-godišnji sudionik prometne nesreće zadobio je teške i po život opasne ozljede, 25-godišnjak je, srećom, lakše ozlijeđen, a 24-godišnjak je prošao bez ozljeda. Za sada je nepoznato tko je od navedenih sudionika nesreće sinoć upravljao vozilom.

Kako smo doznali od Javne vatrogasne postrojbe, dojavu o prometnoj nesreći primili su 33 minute nakon pomoći, a na intervenciju se odazvala JVP Split s dva vozila i šest vatrogasaca i DVD Žrnovnica s tri vozila i šest djelatnika.

- Vozilo sletjelo u provaliju i ostalo prevrnuto na boku. Jedna osoba u automobilu je bila ukliještena pa smo morali koristiti hidraulične aparate kako bi je izvukli iz auta i s nosilima, uz pomoć penjačke opreme, izvukli na cestu do vozila hitne pomoći. Druga dva sudionika su samostalno napustila vozilo nakon incidenta - kazali su nam i JVP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:04