AUTOCESTA A3

STRAVIČNA NESREĆA KOD ZAGREBA: Mladić vozio pijan i naletio Alfom na Land Rovera, poginuo muškarac (40)

 
 Vlado Kos/EPH

Zbog pripitog 23-godišnjeg vozača koji je sinoć nešto prije ponoći skrivio prometnu nesreću na autocesti A3 nadomak Zagreba, drugi sudionik u prometu izgubio je život.

Kako doznajemo, oko 23.30 sati 23-godišnjak je sa 0,89 promila alkohola u krvi vozio Alfa Romeo po autocesti između čvora Buzin i Lučko.

Zagrebačka policija je utvrdila provedenim očevidom da vozač dolaskom do 22. kilometra navedene dionice nije držao potreban razmak dok se vozio iza Land Rovera. Tako je u jednom trenutku mladi vozač, ne bi li izbjegao nalet na auto ispred sebe, skrenuo u lijevo udarivši pritom prednjim desnim dijelom auta u stražnji lijevi dio Land Rovera kojeg je vozio 40-godišnji muškarac.

Od siline naleta Alfa je odbačena te je u zanošenju naletjela na rubni kamen i potom na zaštitnu ogradu baš kao i Land Rover. Za razliku od krivca nesreće koji je prošao neozlijeđen, 40-godišnji je vozač nažalost podlegao zadobivenim ozljedama.

PU zagrebačka pritom podsjeća da su "alkohol, brzina, pojas i mobitel u prometu koštali Hrvatsku u 2018. godini 317 života".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:11