U STABILNOM SU STANJU

STRAVIČNA NESREĆA U ITALIJI Kombi s mladim hrvatskim mačevaocima sudario se s kamionom na autocesti, osmero naših sportaša završilo u bolnici

Ilustracija
 cc, Google Earth

Hrvatski sportaši, reprezentativci u mačevanju stradali su u ponedjeljak poslijepodne u teškoj prometnoj nesreći u Italiji pri sudaru s kamionom.

Nesreća se dogodila na autocesti A21 u blizini Brescije, kada su se sportaši vraćali s mačevalačkog turnira u francuskom Marseilleu.

Uzrok nesreće još se uvijek istražuje, a talijanski mediji javili su kako je stanje nekolicine ozlijeđenih ozbiljno, te da su prevezeni u bolnicu u Bresciju.

U kombiju je bilo osmero sportaša, a na mjesto nesreće nakon sudara odmah su stigli vatrogasci i hitna pomoć, a intervenirao je i helikopter.

Među ozlijeđenima su i najbolji junior svijeta Petar Fileš koji je natukao nogu i glavu, te hrvatski izbornik Darko Limov koji je u nesreći slomio četiri rebra. Najgore je prošao Leo Li koji je helikopterom prevezen u bolnicu u Bresciju i sutra ga očekuje operacija.

- Trenutačno sam na kirurgiji u Cremoni, a u nesreći sam slomio četiri rebra. U istoj bolnici su još Antonio Gojak i Dorja Blažić, no svi su stabilno - kazao je za Hinu izbornik Limov. Kući su već krenuli Janko Leskovac, Leo Smrekar, te trener Filip Škeljo.

Prije samo desetak dana Petar Fileš je zauzeo prvo mjesto na ljestvici najboljih juniora svijeta. Petar je aktualni prvak Hrvatske u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

O nesreći je izvijestio i Mačevalački savez Zagreba na svom Facebook profilu.

- Nažalost, moramo vas obavijestiti kako se jučer na području između Milana i Venezije dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni naši sportaši, i to reprezentativci u floretu Petar Fileš, Leo Smrekar, Leo Li, Dorja Blažić, Janko Leskovac, Antonio Gojak, Darko Limov i Filip Škeljo pri povratku s Prvenstva Mediterana. Svi ozlijeđeni su zbrinuti i po zadnjim informacijama svi su pod kontrolom. Nadamo se da će sve biti u redu s njima i njihovim ozljedama. Hrvatski mačevalački savez i Mačevalački savez Zagreba će organizirati prijevoz u Zagreb onih koji će se moći vratiti danas, a i pobrinuti da se organizira prijevoz onih koji će morati ostati - napisali su u utorak ujutro, a nešto kasnije dodali kako će se, ovisno o dozvoli liječnika, u Zagreb uskoro vratiti jedan dio reprezentacije.

- Oni koji će ostati su liječnički zbrinuti sa stabilnim stanjem te ćemo tijekom srijede osigurati predstavnika HMS-a na licu mjesta. Stanje je pod kontrolom, a oni koji su hospitalizirani će u dogledno vrijeme, kada liječnici dozvole, biti prebačeni u Zagreb - napomenuli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:00