OBITELJ ZBRAJA ŠTETU

Stravična vatrena stihija progutala 160 bala sijena: ‘Vidjeli smo muškarca kako trči prema Muri‘

Muškarac je visok oko 180 cm, crne kose i bio je obučen u bijelu majicu na plave pruge.

Požar u Podturnu

 Općina Podturen/

Ako imate saznanja oko požara 130 bala sijena u Podturnu od jučer kasno popodne, podijelite ih s policijom. Jer jedna je osoba viđena kako trči prema rijeci Muri. Prema opisu kojim raspolaže policija, muškarac je visok oko 180 cm, crne kose i bio je obučen u bijelu majicu na plave pruge.

A povod ovom apelu je stravična vatrena stihija od jučer oko 17.20 sati na livadi između nasipa rijeke Mure i Tratne ulice u Podturnu koja je poharala uskladištenih 130 bala sijena i 30 bala slame u vlasništvu 56-godišnjaka.

S vatrom su se borili čakovečki vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-ova i sreća u nesreći je da nema ozlijeđenih osoba niti je tijekom požara prijetila opasnost od njegova daljnjeg širenja jer u blizini nema drugih zapaljivih površina niti građevinskih objekata. Materijalna šteta je ogromna.

Iz Općine Podturen su se u ime obiteljskog gospodarstva Kukovec zahvalili svim vatrogascima, njih čak 40, koji su dali svoj obol u gašenju 40-ak tona sijena.

Sijeno je, ističu iz Općine, obitelj pripremila za svoju stoku.

- Žalosno je da još ima pojedinaca koji iz svoje gluposti ili ludosti naprave ovakvu štetu i probleme svima. Stoga još jednom molim sve mještane koji iz ovog opisa mogu prepoznati ili imaju saznanja o počinitelju da jave Policijskoj upravi Međimurskoj ili Općini Podturen - kažu iz Općine Podturen citirajući prethodno dani opis navodnog počinitelja koji je objavila K.R. "Oko 17.30 nam je netko zapalio sijeno. Traži se muškarac oko 180cm, crna kosa, imao je obučenu bijelu majicu sa plavim prugama."

Tko je počinitelj i koji je njegov motiv da pričini toliku štetu vrijednog obitelji, međimurska policija istražuje.

image
Općina Podturen/
image
Općina Podturen/
image

Požar u Podturnu

Općina Podturen/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:49