AGRESIVNI MALOLJETNICI

STRAVIČNO IŽIVLJAVANJE NAD MALOLJETNIKOM ŠOKIRALO CIJELU BARANJU Oteli dječaka, prebili ga, polili motornim uljem i pokrali

 
Ilustracija
 HANZA MEDIA

Dvojica maloljetnika (14 i 15 godina) iz Belog Manastira pod prijetnjama su trećeg maloljetnika odveli u napuštenu kuću, skinuli i polili motornim uljem, izudarali ga i potom zahtijevali novac. Predani su pritvorskom nadzorniku i protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela razbojstva, protupravnog oduzimanja slobode i ozljede, piše Glas Slavonije.

Kako priopćava PU osječko-baranjska, maloljetnici su u večernjim satima 1. lipnja zaustavili drugog maloljetnika te ga uz prijetnje tjelesnim napadom odveli u napuštenu kuću u Belom Manastiru.

- Tamo su ga zadržali protiv njegove volje i zadali mu više udaraca po tijelu te mu ukrali mobitel. Prisilili su ga da skine svu odjeću, polili tekućinom nalik na motorno ulje i odveli ga do kuće u kojoj prebiva, uz prijetnje da im donese novac - stoji u priopćenju, koje se nastavlja riječima da je mladiću pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozlijede.

Susjed je ispričao da je u dvorištu spomenute napuštene kuće navodno za stablo oraha bila svezana osoba, te da je drugi susjed, nakon što je čuo pozive u pomoć, pozvao policiju.

Prema neslužbenim informacijama maloljetnici su otprije poznati policiji, a iz specijalizirane ustanove najvjerojatnije su pušteni na vikend.

Glas Slavonije je o njima pisao još u veljači ove godine kada su utvrdili da su zimus počinili čak 12 kaznenih djela u nekoliko dana. Na meti su osim trgovine tehnike, ugostiteljskih objekata, butika, papirnice bili i vrtić i škola.

Gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, tada je rekao da je zbog konkretnog slučaja zatražio sastanak s načelnikom PP Beli Manastir, Ivicom Tkalecom, i ravnateljem belomanastirskog Centra za socijalnu skrb, Đimijem Fuštinom. U slučaju kaznenih djela maloljetnika uključuju se razne institucije kako bi se donijelo mišljenja multidisciplinarnog tima o prijedlogu daljnjeg tretmana za dijete ili maloljetnika. Sustav je, smatraju, u ovom slučaju zakazao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:37