EPILOG PLJAČKE

STRAVIČNO JUTRO Uhićeni razbojnici koji su bivšem dečku Renate Sopek upali u stan i orobili ga: Pratili su ga dva dana

Ruka pravde sustigla je i pomagača Ivana K. (24) koji je lopovskom dvojcu ukazao na svog poznanika. Rekao im je 'da je potkovan i da bi se u njegovom domu sigurno mogli poprilično okoristiti'
 Ronald Goršić/ Cropix

ZAGREB - Zagrebački poduzetnik Hrvoje Markotić (33) i njegova tri godine mlađa supruga nakon tjedan dana neizvjesnosti i straha za vlastite živote konačno mogu odahnuti, jer je policija uspjela uhititi razbojnike koji su im prošle srijede upali u njihov stan na Trpanjskoj cesti gdje su im prijetili pištoljem, vezali ih samoljepljivom trakom te 'olakšali' za 180 tisuća kuna.

Ruka pravde sustigla je stare policijske znance Paška L. (21) i Luku V. (20) koji su odradili razbojništvo, ali i pomagača Ivana K. (24) koji je lopovskom dvojcu ukazao na svog poznanika Markotića. Rekao im je "da je potkovan i da bi se u njegovom domu sigurno mogli poprilično okoristiti".

Skovali su plan i dva dana prije akcije promatrali su kretnje supružnika Markotić i njihove navike da bi 30. siječnja u 8 sati ujutro maskirani ručno izrađenim maskama od rukava pojavili se na drugom katu pred njihovim vratima stana.

Uporabom tjelesne snage i uz prijetnju pištoljem, 30-godišnju Hrvojevu suprugu su po izlasku iz kuće ugurali natrag unutra te im priuštili najmanje 45 minuta agonije. Oboje su vezali samoljepljivim trakama i prisilili da legnu na pod, a njemu su i pištolj držali uperen u glavu.

Nakon temeljite premetačine lopovski je dvojac odnio u nepoznato četiri muška sata marke Rolex, Cartier, Breitling i Omega, nakit, ključeve od stana i nešto gotovine. Za razliku od nekoliko desetaka tisuća kuna koje su odmah podijelili na tri dijela, za ostatak plijena su dogovorili podjelu nakon prodaje. No operativnim radom na terenu istražitelji su vrlo brzo uspjeli im ući u trag obzirom da se, ipak, radi o površnim amaterima.

U pretrazi automobila koji sva trojica zajednički koriste, policija je pronašla četiri sata i tek manju količinu ukradenog novca. Inače, Paško i Luka od ranije su već kazneno prijavljivani zbog imovinskih delikata, a stariji se ogriješio o zakon i zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Podsjetimo da nam je dan nakon šokantnog događaja Markotić kratko izjavio da je bilo strašno.

- Ne daj bože da to itko proživi! Tko to nije prošao, ni zamisliti ne može kako je bilo! Jednom rječju bilo je strašno! Događaj za pamćenje. Fizičke ozljede srećom nemamo, ali psihički smo vrlo loše. I želim to što prije zaboraviti. Shvatite me. Ne bih dalje o tome razgovarao nego se samo nadam da će policija što prije otkriti počinitelje - izjavio je tad 33-godišnji poduzetnik Hrvoje Markotić poznatiji u javnosti kao bivši dečko televizijske voditeljice Renate Sopek.

Za razliku od Markotićevih koji mogu odahnuti, mirne snove još uvijek nemaju supružnici Vuković koje su, prema istom scenariju, u njihovoj obiteljskoj kući na dugoselskoj Zagrebačkoj cesti pola sata psihički i fizički mučila trojica lopova.

Umirovljenog mesara Petra Vukovića (74) su odmah s vrata poprskali suzavcem te ih oboje vezali i prisiljavali da im daju sve što imaju jer da se u protivnom neće dobro provesti. Na kraju su razbojnici pobjegli u noć preko susjednog dvorišta u kojem su ostavili tragove u snijegu. Unatoč tome, istražitelji počiniteljima još uvijek nisu uspjeli ući u trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:53