DRAMA U POŽEGI

Stršljeni napali učenike i nastavnike: ‘Ženi iz HGSS-a svaka čast na hrabrosti, 10 puta su je uboli‘

Djeca su doživjela određeni stres, ali srećom nitko od njih nije imao ozbiljniju reakciju, kaže ravnateljica škole
 Google Maps, Profimedia

U napadu stršljena na učenike i nastavnike OŠ Antuna Kanižlića u Požegi koji se dogodio u četvrtak prijepodne, petero učenika i dvoje nastavnika te jedna pripadnika HGSS-a Požega pretrpjeli su ubode ovih insekata, zbog čega im je pružena liječnička pomoć, ali su vrlo brzo nakon obrade pušteni svojim kućama.

Napad se dogodio u dijelu Požege popularno zvanom Generalove vile, gdje se nalazi jedna od najljepših gradskih šetnica u prirodi koja vodi prema požeškim vinogradima. Nastavnici OŠ Antuna Kanižlića iskoristili su lijep dan kako bi u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održali planiranu nastavu u prirodi s učenicima šestih i osmih razreda.

- Najvažnije je da nitko nije ozbiljnije nastradao. Djeca su doživjela određeni stres, ali srećom nitko od njih nije imao ozbiljniju reakciju na ubode tako da su i oni nastavnici vrlo brzo nakon ukazane liječničke pomoći otpušteni kućama – kazala je Marija Samardžija, ravnateljica škole, koja je i sama bila dio ove ekspedicije.

- Učenici su sa svojim razrednicima, u skladu s epidemiološkim mjerama, hodali u odvojenim kolonama po razredima, a ja sam bila na začelju kolone i napad se dogodio praktički već pri kraju prolaska zadnje kolone pokraj tog gnijezda. Odmah smo svi reagirali, pozvana je Hitna pomoć, a HGSS je inače uvijek s nama kada idemo na terensku nastavu. Ja ih obavezno obavijestim o našim planovima i rutama i to činim već sedam godina tako da nas oni prate i obilaze na terenu, na čemu smo im iznimno zahvalni – kazala je ravnateljica, objasnivši tako i kako je došlo do toga među nastradalima bude i jedna pripadnica HGSS-a.

- Toj gospođi svaka čast na hrabrosti i srčanosti. Ona je, u biti, izbodena nakon što je krenula vidjeti gdje se točno nalazi to gnijezdo kako bi vatrogasci mogli djelovati i uništiti ga. Ona je tako učinila veliko djelo za sve građane Požege, jer je ovo jedna od najpopularnijih gradskih šetnica – dodala je ravnateljica, a o svemu su se oglasili i iz HGSS-a Požega.

"Ugodno druženje u prirodi prekinuli su stršljeni, koji su napali djecu i nastavnike. HGSS je, u sklopu dežurstva, na ovom događaju intervenirao i zbrinuo nekoliko izbodenih, a u pomoć su pozvani i Hitna medicinska pomoć te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, koji su, radi sigurnosti naših građana, uklonili stršljene. Ovim putem pohvaljujemo ravnateljicu OŠ Antuna Kanižlića, koja vodi brigu o sigurnosti djece i nastavnika koji svoje aktivnosti provode na neurbanim područjima tako da je pozvala HGSS da budu prisutni za vrijeme izleta u slučaju potrebe", objavili su požeški HGSS-ovci.

Njihova je pripadnica zadobila 10 uboda. Ostali učenici požeške škole, pak, nesmetano su održali predviđenu nastavu u prirodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:15