LAŽIRALA STUDIRANJE

Studentica iz Podravine prevarila državu za 100.000 kn stipendije. Prijeti joj osam godina zatvora

Uz pomoć lažnih potvrda o redovnom studiranju i dalje je od Centra za socijalnu skrb dobivala 2000 kuna stipendije mjesečno
Ilustracija
 Antonio Guillen Fernández/Panthermedia/Profimedia

Protiv studentice (25) iz Podravine pokrenuta je istraga jer se sumnja da je državu prevarila za 100.000 kuna stipendije na koju nije imala pravo, piše portal Danica.hr.

Kako ističu u koprivničkome tužiteljstvu, postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjakinja od listopada 2016. do studenog 2020. u Đurđevcu, iako joj je status redovne studentice već prestao, uz pomoć lažnih potvrda o redovnom studiranju i dalje od Centra za socijalnu skrb dobivala 2000 kuna stipendije mjesečno.

“Status redovne studentice veleučilišta prestao jo je u rujnu 2016. godine te se ispisala u ožujku 2018. godine, zbog čega je izgubila pravo na isplatu naknade za redovno studiranje od centra za socijalnu skrb u mjesečnom iznosu od 2.000,00 kuna.

No, djevojka je ovlaštenim osobama neistinito prikazivala da i nadalje redovito studira te predavala lažne potvrde veleučilišta o redovnom studiranju. Time je ishodila da joj se naknada za redovno studiranje i dalje isplaćuje, iako na nju nije imala pravo.

Tereti je se kako je time nepripadno primila ukupno 100.000 kuna na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske”, navodi koprivničko tužiteljstvo u rješenju o provođenju istrage.

S obzirom da je time pribavljena znatna imovinska korist, prijeti joj do osam godina zatvora. Jasno, ako joj se u postupku pravomoćno dokaže krivnja, piše portal Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:19