USVOJENA TUŽBA

SUD KAZNIO DINAMO 'Krivi ste jer je policajac u neredima ostao bez oka. Državi morate platiti 380.220 kuna!'

 CROPIX

Trgovački sud u Zagrebu je usvojio tužbeni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) i naložio Građanskom nogometnom klubu Dinamo da državi isplati iznos od 380.220 kuna sa zakonskim zateznim kamatama od 11. veljače 2012., piše Slobodna Dalmacija .

Republika Hrvatska je, naime, kao poslodavac isplatila naknadu štete (kao ozljede na radu) policijskom službeniku koji je zbog nasilja veće grupe gledatelja teško ozlijeđen prilikom osiguranja utakmice Dinamo – Hajduk, odigrane 1. svibnja 2010.

Zagrebački ŽDO je u ovom postupku zastupao državu, a tijekom sudskog postupka je dokazan propust Dinama kao organizatora ove utakmice, te da je to u uzročno-posljedičnoj vezi s ozljeđivanjem policijskog službenika.

- Ova je presuda značajna kako zbog učinkovite zaštite imovine i imovinskih prava RH, tako i zbog prevencijskog djelovanja na organizatore masovnih okupljanja, navodi se u priopćenju zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.

Dodajmo na kraju kako je u neredima na sjevernoj tribini stadiona u Maksimiru nakon spomenutog derbija varaždinski policajac Kristijan Trokter u detonaciji topovskog udara ostao bez oka, a oštećen mu je i sluh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:12