VOZAČ BMW-a

Sud konačno poslao u zatvor divljaka (19) s Pelješkog mosta koji je prije tri godine usmrtio djevojku (15)

Ispostavilo se kako mladić još nije u zatvoru iako je presuda pravomoćna od prošle godine

Snimka opasnog pretjecanja na Pelješkom mostu

 Facebbok/prometne Zgode I Nezgode/

Županijski sud u Dubrovniku u utorak je donio rješenje kojim 19-godišnjaka, upućuje na izdržavanje kazne zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala djevojka (15).

Ispostavilo se kako mladić još nije u zatvoru, iako je presuda pravomoćna od prošle godine. Zbog nesreće što ju je skrivio 17. srpnja 2019., vozeći motocikl brzinom od 117 km/h kroz naseljeno mjesto, pa je na pješačkom prijelazu naletio na 15-godišnju Magdalenu Šimić i usmrtio je, pravomoćno je kažnjen s tri godine zatvora.

Sudac Županijskog suda u Dubrovniku Zoran Čengija u ponedjeljak je za Dnevnik.hr kazao kako odluka o izvršenju kazne nije poslana jer je spis o predmetu završio na Ustavnom sudu nakon žalbe mladićeva odvjetnika. Međutim, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kazao je da to ne bi trebala biti prepreka za slanje rješenja o izdržavanju kazne.

O svemu se oglasio i predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić, koji je zatražio očitovanje dubrovačkog suda, prenosi Telegram.

Umjesto iza rešetaka, mladić je bio iza volana BMW-a kada su ga snimili kako divlja po zaustavnoj traci Pelješkog mosta. Snimka je zgrozila javnost, a ubrzo se doznalo da je vozač kao maloljetnik skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna djevojka izgubila život, a druga je teško ozlijeđena.

Mladića je Županijski sud u Dubrovniku osudio na tri godine i deset mjeseci zatvora, a Vrhovni sud RH ublažio mu je kaznu na tri godine maloljetničkog zatvora. Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:11