AFERA MOĆNE SISAČKE POLITIČARKE

SUD ODBIO ŽALBU ŽUPANICE Lovrić Merzel ostaje u pritvoru!

Županica ostaje u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda uvažilo je žalbu sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel samo u dijelu po kojem je smanjilo broj svjedoka za koje postoji mogućnost utjecaja za nekih desetak, no ipak je potvrdilo odluku istražne sutkinje da Merzel ostaje u Remetincu najmanje mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

USKOK je istražni zatvor protiv Merzel zatražio smatrajući da postoji oko 105 svjedoka na koje bi županica mogla utjecati ukoliko ostane na slobodi, ali i najvažnije, da bi kao županica mogla i ponoviti kazneno djelo poput onih koja joj se stavljaju na teret.

Dakle, po svemu sudeći, Merzel bi mogla ostati u istražnom zatvoru sve dok obnaša funkciju županice, budući se njena funkcija prema odluci suda vezuje uz mogućnost ponavljanja djela.

Podsjetimo, USKOK tereti Lovrić Merzel po pet točaka: Da je plaćala županijske savjetnike novcem iz proračuna samo kako bi oni glasali za nju u skupštini, da je objekt za zgradu Hitne pomoći kupila 2012. od Bernarda Popeca za puno veću cijenu nego što zgrada vrijedi, da je protuzakonito raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak, zbog čega je Županija morala platiti odštetu, da je županijskom karticom plaćala osobne troškove, te da je troškove hrane i pića za osobne potrebe po raznim ugostiteljskim objektima podmirivala novcem Županije.

Odvjetnik Lovrić Merzel podnio je žalbu na određivanje istražnog pritvora nakon što je nalazom Porezne uprave potvrđeno kako je stvarna vrijednost zgrade Hitne pomoći bila i više od iznosa koju je županija platila za nju, premda se DORH i dalje drži svoje procjene, prema kojoj je županica oštetila županijski proračun za najmanje 4,2 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:12