OPTUŽBE ZA MITO

Sud odlučuje o optužnici protiv Kovačevića: Obrana traži da se iz spisa izdvoje tajno snimljeni razgovori

Kovačević i nekolicina njegovih bivših suradnika osumnjičeni su da su primali mito kako bi namještali poduzetnicima poslove s Janafom.

Dragan Kovačević

 Damjan Tadic/Cropix

NOVO - Tijekom današnjeg ročišta optužnog vijeća u aferi Janaf obrana je zatražila da se iz spisa izdvoje nalazi za posebne dokazne radnje, odnosno snimke tajno snimljenih razgovora okrivljenika. Odluku o prijedlozima obrane, optužno vijeće kojim predsjedava Tamara Pleše, donijet će u ponedjeljak. Na tu odluku nezadovoljna strana ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu.


Zagrebački Županijski sud danas odlučuje o optužnici protiv bivšeg predsjednika Uprave Janafa, Dragana Kovačevića, te nekolicine njegovih bivših suradnika, osumnjičenih da su primali mito kako bi namještali poduzetnicima poslove s Janafom.

Jedan od tih poduzetnika je i osnivač Elektrocentra Petek, Krešo Petek, kojega se tereti da je Kovačeviću te dvojici njegovih suradnika platio oko milijun eura mita kako bi Elektrocentru Petek osigurao poslove vrijedne 64,4 milijuna kuna.

Također u drugoj točki optužnice Kovačevića se tereti da je od drugih poduzetnika primio mito u vidu dva stana kako bi i njihovim tvrtkama osigurao dobivanje poslova vrijednih još 30 milijuna kuna. Kovačević i ostali okrivljenici, negiraju počinjenje djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:46