AFERA ‘DNEVNICE‘

Sud Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko napokon izriče presudu 16. prosinca

Na posljednjoj raspravi koja je danas održana na zagrebačkom Županijskome sudu, Uskok je neznatno izmijenio optužnicu
Sandra Zeljko i Tomislav Saucha
 Zeljko Puhovski/Cropix

Nakon "dva produžetka" suđenja, nepravomoćna presuda u aferi dnevnice gdje se sudi Tomislavu Sauchi, bivšemu predstojniku Ureda premijera u mandatu Zorana Milanovića, te bivšoj tajnici u Vladi Sandri Zeljko biti će objavljena 16.12. u 9 sati.

Na posljednjoj raspravi koja je danas održana na zagrebačkom Županijskome sudu, Uskok je neznatno izmijenio optužnicu protiv Sauche i Zeljko te Zeljko sada ne terete da je pomagala u krivotvorenju putnih naloga, već da ih je i sama krivotvorila, te da to nije činila po Sauchinom nalogu već u dogovoru s njim.

Nepravomoćna preuda Sauchi već je dva puta bila pred donošenjem, međutim, dva puta je odgođena jer je sud htio po svemu sudeći još provjeriti neke stvari. Najprije je nakon što su i Saucha i Zeljko iznijeli obrane, a prije završnih govora, sud naložio novo vještačenje dijela putnih naloga iz veremena mandata Milanovića, da bi zatim nakon završnih govora, sud još jednom i formalno preotvorio raspravu te dopunski saslušao svjedokinju Kristinu Horvatić.

I Saucha i Zeljko tvrde da nisu krivi, a tereti ih se da su najprije zajedno, a nakon odlaska Sauche s mjesta predstojnika premijereovog ureda, krivotvorili putne naloge te uzeli novac za nepostojeća putovanja savjetnika premijera u tri različite Vlade. Saucha i Zeljko zajedno za vrijeme Vlade Zorana Milanovića, a zatim sama Zeljko za prijeme Vlade Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića. Uskok ih tereti da su ukupno prisvojili oko milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:45