DIVLJAČKI NAPAD

Sudac istrage pustio na slobodu liječnika koji je ozlijedio medicinsku sestru, već sutra može na posao

Sudac istrage je prihvatio prijedlog obrane odredivši zabranu prilaska žrtvi na 200 metara

Medicinska sestra Renata Brkić

 /Hrt

Zbog neprimjerenog ispada praćenog agresijom i nasilništvom nad medicinskom sestrom Renatom Brkić koju je ozlijedio, 36-godišnji Ante Kedžo, specijalist radiologije iz OVB Hrvatski ponos iz Knina, kazneno će odgovarati za prijetnje smrću, ali i za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Zagrebački kriminalisti dovršili su istraživanje i Kedžu predali pritvorskom nadzorniku, a nakon što je ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu za njega je tužiteljstvo zatražilo da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Međutim, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odlučio je okrivljenog pustiti na slobodu odredivši mu mjere opreza - obavezno javljanje u policijsku postaju i zabrana prilaska žrtvi.

Kedžin odvjetnik Neven Antić potvrdio nam je kako je njegov branjenik pušten uz mjere opreza.

- Mogu samo reći da je moj klijent iznio detaljnu obranu opisavši svoje viđenje cijele situacije. Ujedno je izrazio i žaljenje što je do te cijele situacije uopće i došlo. Državno odvjetništvo je predlagalo određivanje istražnog zatvora a mi smo iznijeli svoje argumente zašto da se taj prijedlog odbije te da su dovoljne mjere opreza. Na kraju je to sudac istrage i prihvatio odredivši zabranu prilaska žrtvi na 200 metara kao i da se jednom mjesečno mora javljati u policijsku postaju - rekao je za Jutarnji odvjetnik Antić.

Sudeći prema svemu, Kedžo će se sutra pojaviti na radnom mjestu u KB Dubrava, a svom poslodavcu OB Knin će poslati pisano obrazloženje zašto se u četvrtak nije pojavio na radnom mjestu. Kako doznajemo, još jučer prije uhićenja promijenio je pedijatra djetetu tako da se na mjesto "zločina" neće ni morati vratiti.

I dok Kedžo, kako neslužbeno doznajemo, negira odgovornost za prijetnje, kako mu kaznenom prijavom na osnovu prijave medicinske sestre koja je istupila u javnost, stavljaju na teret, svoje viđenje cjelokupne situacije nemilog događaja od 14. listopada predvečer u Domu zdravlja istok, morat će prepričati dvoje svjedoka koji su svemu, navodno, nazočili.

Iz PU zagrebačke kažu da su njihovi kolege postupali u “medicinskoj ustanovi u Aleji Lipa temeljem dojave kojom prilikom je utvrđeno da je nakon prvotnog verbalnog sukoba osumnjičeni 36-godišnjak tjelesno napao oštećenu 55-godišnjakinju.”

- Za vrijeme postupanja, temeljem tada prikupljenih obavijesti utvrđeno da je osumnjičeni počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je priveden u službene prostorije, a potom prepraćen na nadležni sud. Nadalje, četiri dana kasnije, 18. listopada policijski su službenici kroz javno dostupne informacije došli do saznanja da je oštećena naknadno u Kliničkoj bolnici Dubrava zatražila medicinsku pomoć zbog zadobivenih ozljeda u predmetnom događaju – pojašnjavaju iz zagrebačke policije.

Također napominju da su bez odgode, odmah po samom saznanju, pozvali oštećenu u službene prostorije kako bi utvrdili nove okolnosti, gdje je ista dala nove obavijesti o samom događaju kroz što je potvrđeno da je osumnjičeni, uz ostalo, u zdravstvenoj ustanovi prijetio na život 55-godišnjakinje da bi ju potom i tjelesno napao u namjeri da ju teško ozlijedi.”

S obzirom na ta novoprikupljena saznanja, 36-godišnji specijalist radiologije je tijekom jučerašnjeg popodneva uhićen i odveden na ispitivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:56