USKOK U AKCIJI

Sudac Kovačić sve priznao Uskoku, na tajnim snimkama i Kujundžićeva žena, evo što je tražila

Koja je točno bila formulacija koju je sudac Kovačić koristio na ispitivanju, za sada nije poznato
Tatjana Kujundžić
 Cropix

Kako se može neslužbeno doznati, sudac Mihael Kovačić, prvookrivljeni u najnovijem USKOK-ovom predmetu zbog korupcije u stečajnim postupcima, na ispitivanju je priznao sva djela koja mu se stavljaju na teret, a riječ je o prilično velikom broju inkriminacija.

Koja je točno bila formulacija koju je sudac Kovačić koristio na ispitivanju, za sada nije poznato.

Upravo u ovoj činjenici leži razlog zbog kojeg USKOK za njega, za razliku od ostalih troje okrivljenika, njegove bivše suradnice Aleksandre Mažić, i dvoje stečajnih upravitelja, Branka i Ive Petanjek, nije tražio određivanje istzražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. USKOK je za Kovačića premda je on prvookrivljeni, tražio istražni zatvor samo zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage i prihvatio.

Ovo priznanje dano pred USKOK-ovim kamerama, naravno, dokaz je prema Zakonu o kaznenom postupku, te može jasno ukazivati u kojem bi se smjeru mogao razvijati ovaj predmet u budućnosti, odnosno, moguće je da ovakvo stanje spisa potakne i ostale okrivljenike da priznaju djelo.

Istraga je, kako doznaje Telegram, slučajno zahvatila i suprugu smijenjenog ministra zdravstva, Tatjanu Kujundžić. Kako piše Telegram, USKOK je prošle godine u rujnu, istražujući suca Mihaela Kovačića sa zagrebačkog Trgovačkog suda, tajno snimio razgovor između Tatjane Kujundžić i likvidatora njene tvrtke Zidni vrt d.o.o., Jure Marušića.

Dogovarali su kako da, ovaj tjedan uhićeni stečajni sudac Kovačić, predmet njene tvrtke obradi preko reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2022 21:51