TADIĆ OTKRIO NOVE DETALJE

‘Sudac Kvesić potvrdio mi je da je primio 50.000 eura. Rekao mi je da ga je Mamić spasio‘

‘Bili smo na deset, 15 ručkova, a uvijek je bila tema da će Krušlin Mamića ili osloboditi ili osuditi na uvjetnu‘
Dovođenje suca Ante Kvesića na ispitivanje u USKOK
 Tomislav Kristo/Cropix

Drago Tadić je detaljno prepričao i tulum u klijeti Željka Dolačkog u Buševcu, no tvrdi kako su i Vekić i Krušlin bili zainteresirani da se taj dan nađu s Mamićem.

"Ja sam sa sinom ručao u Bocca Maraiu te su kod nas u restoran došli Vekić, Krušlin, Pribić i direktor Osječke pivovare Antonio Drobina. U jednom trenutku me Vekić pitao "gdje ti je prijatelj Mamić" te inzistirao da ga nazovem. Ja sam nakratko nazvao Mamića, no ubrzo sam prekinuo poziv. Nešto kasnije i sudac Krušlin je rekao da nazovem Mamića te nam je Mamić rekao da svi dođemo u Buševec. Kad smo došli, ja sam sjeo s Marinom Mamić, a Vekić, Krušlin, Mamić i Mamićev odvjetnik su se negdje izdvojili. U jednom trenutku sam vidio da je nastao neki problem. Mamić je počeo urlat da će ubit Krušlina, da mu je Krušlin rekao da to ne ide kako je on zamislio i da će ga on osuditi."

Uvjetna osuda

Nakon epizode u Buševcu Mamić ga je, tvrdi, tražio da se nastavi družiti sa sucima, da ih vodi na ručkove... "Bili smo na deset, 15 ručkova, a uvijek je bila tema da će Krušlin Mamića ili osloboditi ili osuditi na uvjetnu, a ostalu trojicu okrivljenika - Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pernara da će osloboditi." Vekić mu je jednom natuknuo da Krušlinova djeca vole Real Madrid te je, tvrdi, pitao Mamića može li nabaviti dresove Sergia Ramosa, Luke Modrića i Matea Kovačića s njihovim potpisima. "Mamić je to osigurao te sam došao u Dinamo po te dresove, a gospođa Vlatka mi je uz dresove predala i dva paketa vina. To sam sve odnio Vekiću i predao u garaži zgrade u kojoj živi njegova prijateljica Nataša", rekao je Tadić.

Diskretni suci

No, najvažnija navodna primopredaja koju je opisao jest ona 100.000 eura. Mamić se tada već nalazio u BiH.

"Krajem kolovoza me nazvao Mamić i rekao da ima neki novac za Vekića i da li bi mi to bio problem da mu odnesem. Radilo se o 100.000 eura. Ja sam mu rekao da to nije problem, ali da tražim da to ostane diskretno. Mamić mi je rekao da se ne brinem, da će biti diskretno jer su u pitanju suci. Po novac sam otišao na Dinamov stadion. Vlatka me čekala i dala mi vrećicu i dva kartona vina. Kad sam stigao u Osijek, Vekić mi je rekao da su vina za Krušlina, a da je novac 50.000 eura za njega, a 50.000 za suca Kvesića", ispričao je Tadić.

No, tvrdi da ga je Mamić tražio da provjeri je li Kvesić na kraju dobio novac. "Jednom prilikom sam susreo Kvesića u jednom lokalu i ja sam pitao jel' mu Vekić predao 50.000 eura od Zdravka. On mi je odgovorio da je, da je time platio svoj kredit", kaže Tadić.

"Rekao mi je da ga je Mamić spasio", izjavio je Tadić, tvrdeći da su to bile riječi suca Kvesića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:20