OPISAO KONTEKST

Sudac Vekić o Mamićevim fotografijama: ‘Mislim da je tada već trajalo suđenje. Ne znam, valjda je‘

Zvonka Vekića je Zdravko Mamić u audio-izjavi za Uskok prozvao da je od njega primio oko 400.000 eura mita
Zvonko Vekić, Zdravko Mamić i Drago Tadić
 Jutarnji List

Zvonko Vekić, sudac osječkoga Županijskoga suda, kojega je Zdravko Mamić u svojoj audio-izjavi za Uskok prozvao da je od njega primio oko 400.000 eura mita kako bi mu se pogodovalo u sudskim postupcima pred sudom u Osijeku, potvrdio je za Index.hr kako su fotografije koje su nedavno objavili medij i na kojima se on nalazi s Mamićem i Dragom Tadićem - autentične.

Međutim kontekst u kojemu su snimljene opisao je potpuno drugačije nego Mamić.

"To je bilo u Buševcu. Mislim da je bio neki restoran. Valjda je Miljević organizirao domjenak, pa je zvao naše prijatelje. Mislim da je tada već trajalo suđenje, ja bar mislim. Ne znam, valjda je, valjda je", rekao je Vekić za Index.

Mamić je pak rekao kako se radilo o kleti osuđenoga policajca Željka Dolačkoga, te da su osječki suci Vekić i Krušlin sami došli na proslavu Miljevićeve godišnjice braka. Što se pak tiče snimke navodno nastale na rođendanu suca Krušlina u Baranji, portal Telegram je na njoj osim suca Vekića prepoznao i bivšega savjetnika u đakovačkoj tvrtki Univerzal Gorana Soldu, a što je problematično budući da je Vekić odlučivao u jednome od postupaka koji se vode protiv Solde, i to tako da je bio član vijeća koje je pravomoćno odbilo mogućnost oštećenika da nastavi progon.

image
Zvonko Vekić

RTL je pak objavio račune na ime suca Zvonka Vekića u hotelu Rixos Premium Dubai za tjedan dana na dočeku 2018. godine te račun u istome hotelu u isto vrijeme na ime Zdravka Mamića, a koje je Mamić navodno dostavio Uskoku, kako bi potkrijepio svoje tvrdnje da je Vekiću i njegovoj prijateljici financirao boravak u Dubaiju za doček 2018.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:01