LEŠ U ŠKRINJI

SUĐENJE SE NASTAVLJA 14. SVIBNJA Hoće li Smiljana Srnec napokon reći što zna o ubojstvu svoje sestre?

 Goran Mehkek / CROPIX

Sudac Tomislav Brđanović zakazao je za 14.svibnja raspravu u postupku protiv Smiljane Srnec (45) zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) tijekom ljeta 2000. godine.

S obzirom na to da je Vrhovni sud 21. travnja odbio žalbu optuženice na izdvajanje zapisnika o pretrazi te još nekih dijelova spisa, stekli su se preduvjeti za nastavak postupka.

Očekuje se da će Smiljana Srnec 14. svibnja, ako se u međuvremenu ne dogodi ništa nepredviđeno, iznijeti svoju obranu o optužbama da je s najmanje pet udaraca tupo-tvrdim predmetom usmrtila svoju tada 21-godišnju sestru Jasminu, a njezino tijelo sakrila u zamrzivač gdje je nađeno 16. veljače prošle godine.

Za 14. svibnja sudac Brđanović zakazao je raspravu u još jednom predmetu, i to u 12.30 sati, pa se očekuje da bi dotad Srnec mogla iznijeti obranu, no ona ne mora odgovarati na pitanja tužiteljice, predsjednika i članova sudskog vijeća niti na pitanja svog sada izabranog branitelja, čakovečkog odvjetnika Krešimira Golubića. Kako je zadnja rasprava održana 21. siječnja ove godine, Srnec je imala dovoljno vremena za pripremu obrane. Zbog epidemije koronavirusa članovi obitelji nisu je smjeli posjećivali u istražnom zatvoru u Varaždinu, ali se s njima mogla čuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:04