NOVI RAZVOJ SLUČAJA

Suđenje za ubojstvo bez tijela žrtve: ‘Jesmo li sigurni da je policija tražila Zoricu na pravom mjestu?‘

Zorica Fadljević i dalje se vodi kao nestala osoba, a suđenje Karamazanima nastavlja se 4. listopada 2021.
Mijo i Slavica Karamazan (arhivska fotografija)
 Vlado Kos/Cropix

Suđenje Slavici i Miji Karamazan za ubojstvo Zorice Fadljević, koja je zadnji put viđena 18. studenoga 2019., ipak neće završiti tako brzo kako se očekivalo, jer je Mirjana Madunić, sutkinja Županijskog suda u Slavonskom Brodu, prihvatila nove dokazne prijedloge branitelja optuženih.

Među ostalim i mišljenje stručnjaka iz Centra za vještačenja ''Ivan Vučetić'' o tome na što sve i na koji način reagira tekućina za ispitivanje tragova krvi. Naime, jedan od dokaza koje je Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu priložilo protiv supružnika Karamazan je i trag krvi pronađen u njihovu automobilu, no prijašnje vještačenje nije pokazalo ni kome ta krv pripada niti kojega je porijekla. Obrana okrivljenih, pak, ističe činjenicu da su Karamazani neposredno prije događaja za koji se terete u svojoj obiteljskoj kući imali svinjokolju te klanje pilića. Stoga su predložili nove svjedoke koji će iskazivati o tome.

- Prihvatili smo dokazne prijedloge zato što sredstvo koje reagira na krv može reagirati i na druge stvari - objasnila je sutkinja Madunić.

Na ročištu održanom u srijedu ponovno je ispitan Zoričin suprug Drago Fadljević koji je i nakon što mu je predočena presuda Prekršajnog suda u Slavonskom Brodu iz listopada i prosinca 2018. godine, a kojom je utvrđeno da je ''suprugu tukao šakama po glavi i tijelu'', ustvrdio da nikada nije udario suprugu.

- Imali smo razmirica, ali nikad nisam tukao svoju suprugu. Da se nismo voljeli, ne bismo bili 25 godina zajedno i ne bismo sagradili kuću i imali sve što smo imali - rekao je Drago Fadljević, koji je negirao i ovisnost o alkoholu te liječenje zbog toga u bolnici na Strmcu. Zoran Mataić, branitelj drugookrivljenog Mije Karamazana, stoga je imao primjedbu na svjedočenje Zoričina supruga, ustvrdivši da "svjedok evidentno i uporno govori neistinu, što je vidljivo iz priloženih pravomoćnih presuda".

- Supružnici su okrivljeni jer su zadnji viđeni s nestalom Zoricom Fadljević. Namjerno kažem nestalom, jer nema tijela. U isto vrijeme imamo dokaze i presude da je Drago Fadljević tukao svoju suprugu. Jeste li sigurni da je policija Zoricu tražila na pravom mjestu? Jer po ovome sadašnjem ispada da su Karamazani Zoricu dovukli na parkiralište, strpali je u auto, odvukli kući, tamo je ubili i onda tijelo vozili sakriti ga na neko drugo mjesto, što nema logike - rekao je Mataić, koji je najavio i da će optuženi Mijo na kraju postupka iznijeti svoju obranu, što je novost u dosadašnjoj strategiji, jer su se i on i supruga dosad branili šutnjom.

Bilo kako bilo, Zorica Fadljević i dalje se vodi kao nestala osoba, a suđenje Karamazanima nastavlja se 4. listopada 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:23