FRCALE ISKRE

SUĐENJE ZA UBOJSTVO Sudac Lozina morao je izbaciti optuženog Jozu Čabraju iz sudnice

 Tom Dubravec / CROPIX

Zanimljivo je jučer bilo u sudnici Slavka Lozine na splitskom Županijskom sudu gdje se Jozi Čabraji (26) sudi za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša u lipnju 2014. u Kaštel Novom.

Iskre su frcale na sve strane, Lozina je morao uložiti velike napore da smiri verbalno prepucavanje Rene Laure, zamjenice županijskoga državnog odvjetnika, i odvjetnika Gordana Pregleja s kolegom Željkom Gulišijom koji brani Čabraju.

Tijekom svjedočenja Duje Pivčevića, prijatelja pokojnog Matijaša, sudac je morao narediti pravosudnim čuvarima da izvedu Čabraju koji je bio uzrujan Pivčevićevim svjedočenjem. Prije njega je svjedočio Kristijan Markić, također Matijašev prijatelj, koji je na sva “škakljiva” pitanja odgovorio da se ne sjeća i ne zna. Pivčević je, za razliku od Markića, rekao kako on samo zna da ih je Jozo napadao i da je pokojnog Marina išao maltretirati u diskoklub te da je tad počeo sukob među njima. Potvrdio je da je prije pucnjave imao kod sebe “macu, čisto da iman nešto jer san zna da me traže”, te da ju je bacio kad je automobil, u kojem su bili Čabraja i ekipa, naišao ulicom kod OŠ Bijači.

- Auto je prije stalo, oni su gledali di smo mi, a Jozo je već sidija na prozoru. Vidija san da cilja, ima je očito pištolj. Ja san bija najbliži autu, a Marin po metra livo od mene - rekao je Pivčević.

Potom je svjedočio Ivan Kelam koji je, kao i Ivanda Vito Matijaš, brat pokojnog, doveden iz istražnog zatvora.

- Mi smo vidili auto s vrha ulice. Auto je naglo zastalo i onda otišlo još par desetaka metara i zaustavilo se. Mi smo krenili napasti na auto, ja san zna da je Čabraja i ostali u njemu, i onda se čuja pucanj i vidija bljesak... Onda je netko reka da nešto leži među dva auta. To je bija Marin - posvjedočio je Kelam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:27