KSENIJA TOPOLOVČAN

SUĐENJE ŽENI KOJA JE NOŽEM UBILA SUPRUGA 'Stalno je bio pijan i tukao me, nož sam uzela samo za zaštitu. Poručujem ženama neka se maknu od nasilnika'

 
 CROPIX

Danas je u Varaždinu počelo suđenje 30-godišnjoj Kseniji Topolovčan koja je u travnju u obiteljskoj kući u Budančevici pod utjecajem alkohola nožem ubila svog supruga Mirka Topolovčana (39). On je preminuo na putu do bolnice, a utvrđeno je da je optužena tada imala 2,60 promila alkohola u krvi, piše ePodravina i dodaje da se par često svađao, zbog čega je više puta intevrenirala i policija. Tog 9. travnja 2018. je Ksenija Topolovčan kuhinjskim nožem supruga ubola u prsni koš dok je ležao u krevetu. Par je imao dvoje djece, za koju se sada brine udomiteljska obitelj.

Danas je na sudu izjavila da nije kriva i dodala da su ju u toj kući cijelo vrijeme suprug i svekar seksualno i fizički zlostavljali, a i dana kad se ubojstvo dogodilo, suprug joj je bio pijan od jutra. Već oko podneva je došlo do sukoba s njegovim ocem, radi kojeg je došla i policija. Pila je vino i colu, kako kaže, za smirenje, a i ona i svekar su potpisali papire da Mirko ne treba ići u postaju s njima na triježnjenje pa se svađa nastavila kasnije toga dana.

FOTOGALERIJA: Počelo suđenje Kseniji Topolovčan za ubojstvo supruga

'Ja sam otišla leći, ali znala sam da me čekaju batine kad dođe jer je to već bila rutina. Čula sam bicikl dok je dolazio i pravila sam se da spavam. Čim je legao, odmah me izšutirao na pod, ali sam se uspjela dočekati na noge. Pobjegla sam u štagelj i tamo sam se skrivala sigurno pola sata do 45 minuta', ispričala je u iznošenju obrane i dodala da je zatim svekar došao po nju kako bi se vratila u kuću, rekavši da Mirko spava. Probudio se u trenutku kad je htjela stišati televizor i počeo ju opet tući.

'Srušio me na pod, stavio koljena na moje laktove i počeo me udarati gdje je stigao. Gazio mi je po prstima, pala sam u nesvijest, a moj svekar je sve gledao i nije mi pomagao. Kad sam došla k sebi, vidjela sam da on spava te sam na četiri noge uspjela pobjeći u kuhinju i uzeti nož', ispričala je Topolovčan i dodala da je nož uzela samo za zaštitu. Tučnjava se nastavila kad se ona vratila u sobu, a tijekom sukoba je njezin suprug pao na krevet povukavši i nju za sobom te je tada nož završio u njemu.

'Pokušavala sam mu pomoći, nisam to htjela učiniti. Ne znam otkud mi snaga da obranim svoj život u tom trenutku. Poručujem svim ženama da se maknu od nasilnika da se ne bi dovele u situaciju u kojoj sam sad ja. Ako jednom digne ruku, opet će', poručila je Ksenija Topolovčan.

Glavna rasprava će se održati 10. siječnja, kada će svjedočiti njezin svekar, javlja ePodravina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2023 05:17