OPASNOST NA CESTI

SUDSKI VJEŠTAK ZA CESTOVNI PROMET IMA PRIJEDLOG KAKO STATI NA KRAJ SPLITSKOM DIVLJAKU 'Tog mladića zatvorska kazna sigurno ne bi opametila...'

 

Adrian Petričević opet bi mogao završiti iza rešetaka zbog objavljivanja najnovijeg videa kako “drifta” BMW M6 DIFF na kojem je napravio i neke preinake, a snimku objavio na YouTubeu.

Jer, kao i kad je divljao motorom, i sada je splitska policija pregledala snimku i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Skraćeni kardan

BMW 6 splitskih registarskih oznaka, u vlasništvu 20-godišnjaka, danas je upućeno na izvanredni tehnički pregled na kojem su na vozilu uočeni nedostaci kategorizirani kao opasni. S obzirom na navedeno, privremeno su oduzete registarske tablice s vozila, a 20-godišnjaku je izdan obvezni prekršajni nalog.

Nakon što je prije otprilike dva tjedna izišao iz zatvora u kojem je bio zbog divljanja motorom, nastavio je nizati prekršaje i objavljivati videa. Pritom je još napomenuo da je na BMW, M6 DIFF, koji je testirao, stavio skraćeni kardan, spustio ga, a i na autu su ekstremno široki niskoprofilni pneumatici.

O novim pothvatima kao i tehničkim karakteristikama njegova vozila pitali smo Gorana Husinca, stalnog sudskog vještaka za cestovni promet.

- Definitivno izrečena kazna nije imala efekta, naprotiv. Sud bi morao razmotriti predstavlja li taj mladić opasnost za društvo jer stalno ponavlja prekršaje. Ako sustav ništa ne poduzme, vrlo je realno za očekivati da će svojim ponašanjem napraviti nesreću većih razmjera te ugroziti svoje i zdravlje drugih sudionika u prometu.

Tehnički

- Policija bi trebala poduzeti preventivne mjere prema tom mladiću kako ne bi ponavljao prekršaje i uputiti ga na izvanredni liječnički pregled i je li sposoban za posjedovanje vozačke dozvole. Trebalo bi ispitati i kako je BMW koji je vozio prošao tehnički pregled jer se za svaku preradu mora imati atest, a ako on ne postoji, auto ne može proći tehnički pregled - kaže nam Husinec.

Sad je na splitskoj policiji da ustanovi je li uopće BMW kojim je Petričević “driftao” bio na tehničkom pregledu i hoće li se od vlasnika tražiti da ukloni sve dijelove s vozila koji nisu atestirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:37