ZARAĆENE STRUJE

Sukob u Dinamu: Hanžel tužio Marijana Primorca, zasmetala ga je jedna rečenica na sjednici Izvršnog odbora

Hanžela je zasmetala tvrdnja da su se "problemi unutar Izvršnog odbora" kluba pojavili kada on i Većeslav Bergman nisu uspjeli kupiti "pola Dinama"

NIkola Hanžel

 Goran Mehkek/Cropix

Kad god je GNK Dinamo u fokusu, svi koji su na bilo koji način povezani s tim klubom teško odolijevaju koristiti razne epitete, optužbe, predbacivanja, upiranja prstom...

Vokabular se ne bira ni ne važe niti na sjednicama Izvršnog odbora, a na jednom od žustrih susreta u prosincu 2022., točnije 8. prosinca, jedna izrečena rečenica zasmetala je člana IO GNK Dinamo Nikolu Hanžela do te mjere da je odlučio posegnuti za tzv. pravnim lijekom, preciznije tužbom za klevetu koja je jučer zaprimljena na Općinski kazneni sud u Zagrebu.

Prema navodima privatne tužbe koju je inicirao Hanžel, Marijan Primorac je 8. prosinca 2022. oko 16 sati u prostorijama GNK Dinamo tijekom održavanja 25. sjednice Izvršnog odbora kluba pred 12 prisutnih članovima Izvršnog odbora (Mirkom Barišićem, Antom Todorićem, Adolfom Kožulom, Ivom Šuškom, Damirom Zorićem, Većeslavom Bergmanom, Duškom Ljuštinom, Ognjenom Naglićem, Vladimirom Gašparovićem, Ivicom Cvitkovićem i Heinzom Truskallerom, Nikolom Hanželom) te članom NO Miroslavom Rožićem kao i članovima Uprave Vlatkom Peras i Krešimirom Antolićem te zapisničarkom iznio neistinu.

Odnosno, Primorac je kazao da su se "problemi unutar Izvršnog odbora pojavili kad su Nikola Hanžel i Većeslav Bergman pokušali u Međugorju kupiti pola Dinama, ali im to nije uspjelo".

Navedena izrečena tvrdnja na sjednici pred ukupno 16 osoba je za Hanžela, a prema navodima tužbe koju je u njegovo ime sročio odvjetnik Fran Olujić, neistinita s obilježjima kaznenog djela klevete počinjenog s izravnom namjerom i s ciljem da naškodi časti i ugledu.

Pa u konačnici sudu tužitelj predlaže da Primorca kazni s 500 dnevnih dohodaka koji u slučaju osuđujuće presude, ne odlaze Hanželu na račun nego u državni proračun.

Inače, na gore navedenu Primorčevu tvrdnju Hanžel je, kako doznajemo, na sjednici uzvratio da je "razdor pokrenula namjera Zdravka Mamića da smjenjuje Mirka Barišića i Upravu", a osim toga i Hanžel i Bergman su napomenuli kako Primorčevi navodi nisu točni.

Inače, navedenom Izvršnom odboru mandat istječe u ožujku ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:16