NOVI NAPAD

Sukošanski svećenik opet iza rešetaka, cure detalji nasrtaja: ‘Zbog tebe sam završio u zatvoru, pi*** ti materina!‘

Domagoj Kelava je optužen da je u utorak u Sukošanu prvo verbalno napao, a potom i fizički nasrnuo na 43-godišnjakinju

Privođenje svećenika Domagoja Kelave

 Jure Miskovic/Cropix

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica dao je izjavu za medije povodom privođenja sukošanskog svećenika Domagoja Kelave na zadarski sud, javlja Zadarski.hr.

"U srijedu je Policijska uprava Zadarska podigla optužni prijedlog protiv D.K. (1979.) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je dana 17. svibnja 2022. godine oko 00:10 sati u mjestu Sukošan, na ulici Hrvatskih branitelja, dakle na javnom mjestu dostupnom većem broju građana, narušio je javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu 43- godišnje mještanke Sukošana što je kritične prigode, prilikom povratka u župnu kuću vidio susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima: "Zbog tebe sam završio u zatvoru pi*** ti materina“, misleći na događaj s časnom sestrom koji se zbio 26. travnja 2022. godine, da bi ju zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. 43- godišnjakinja se istrgnula, a svećenik ju je zatim odgurnuo uslijed čega je pala na tlo i zadobila laku tjelesnu povredu", površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala, kazao je Dubravica.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio njegovo zadržavanje u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, te je prepraćen u Zatvor u Zadru.

Podsjetimo, nakon što je jučer, 17. svibnja 2022. godine zadarska policija zaprimila saznanja o narušavanju javnog reda i mira u Sukošanu, tijekom dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43–godišnjakom.

Bio je osumnjičen da je jučer oko 00:10 sati u Sukošanu u Ulici Hrvatskih branitelja prvo verbalno napao, a potom i fizički nasrnuo na 43-godišnjakinju te je uhvatio za vrat.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o župniku Domagoju Kelavi koji je početkom svibnja pretukao časnu sestru Anetu Anđelić.

Nakon što je fizički i verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, Kelavi je određeno deset dana zatvora.

U Općoj bolnici Zadar oštećenoj 43-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć te je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem, osumnjičenik je danas uz Optužni prijedlog bio prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:27