HOROR U DUBRAVI

Suprug joj je bio mrtav, a ona je preko njegova profila pisala statuse na Facebooku i sama ih ‘lajkala‘

Zadobila je frakturu lubanje, prijelom obje ruke i noge te kralješaka i zdjelice. Nadam se da će preživjeti - rekao je za Jutarnji list dr. Toni Kolak
 Ranko Suvar/Cropix

Od posljedica pokušaja suicida, točnije pada sa pozora sa 4,97 metara visine, na Jedinici intenzivnog liječenja KB Dubrava oporavlja se 55-godišnjkinja koja je u stanu u Gavazzijevoj u Dubravi između 3. i 5.ožujka zatukla na smrt supruga N.Đ.(57).

- Stanje pacijentice je stabilno. Zadobila je frakturu lubanje, prijelom obje ruke i noge te kralješaka i zdjelice. Nadam se da će preživjeti - rekao je za Jutarnji list predstojnik Klinike za kirurgiju KB Dubrava Toni Kolak.

A kako neslužbeno doznajemo, zdravstvene tegobe za 55-godišnjakinju su počele prije nekoliko godina nakon teške operacije mozga kada joj je odstranjen dio hipokampusa, inače odgovoran za stvaranje memorije i za kontrolu bijesa. Taj oporavak je bio dugotrajan i spor i utjecao je jako na kvalitetu života i atmosferu u bračnoj zajednici.

Policijski očevid u stanu gdje se odvio svirepi zločin i u kojem je osumnjičena sate i sate provela uz truplo muža na krevetu, pokazao je da je N.Đ. usmrćen višestrukim udarcima drvenog predmeta po glavi. Za stravični događaj u sobi prepunoj krvi doznalo se nakon što je njegova obitelj posumnjala u vjerodostojnost komunikacije koja je bila periodična gotovo nikakva pa su se obratili policiji za pomoć.

Naime, objavljeni statusi na Facebooku od subote popodne na profilima N.Đ. i njegove supruge s kojom je proveo sedam godina u naizgled sretnom braku prepunom razumijevanja, ni na koji način ne otkrivaju koja se zapravo strahota iza tih objava krije.

Između 16.24 sati te 16.55 sati na profilu N.Đ. je objavljeno nekoliko stvari a koje je njegova partnerica odmah i lajkala znakom srca. Ona je, pak, ako je suditi prema njezinom profilu na istoj društvenoj mreži, cijelu noć sa četvrtka na petak bila budna sve do zore a zadnja njezina javno dostupna aktivnost na Facebooku je promjena profilne fotografije u ružu od subote navečer kada je muškarac već satima bio mrtav. Komunikaciju u ime ubijenog supruga, i to s njegova mobitela i Facebook profila, kako se otkrilo nakon što je policija uz pomoć vatrogasaca obila vrata stana, odrađivala je osumnjičena očito u stanju psihičke rastrojenosti.

Dok se čekaju rezultati obdukcije mrtvog tijela sa Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se otkrilo otprilike točno vrijeme smrti, neizvjestan je oporavak osumnjičene žene u bolnici.

A kako to obično biva u takvim trenucima, kada se osoba oporavi i bude otpuštena s bolničkog liječenja, preuzet će ju policija kako bi s njom obavila razgovor i pokušala dobiti odgovore na pitanja o ubojstvu umirovljenika koje je zaprepastilo Dubravu. O njezinom psihičkom stanju također uvelike će ovisiti daljnji tijek postupka odnosno hoće li biti prebačena potom u psihijatrijsku ustanovu na daljnje liječenje ili će uz pouku o pravima, u svojstvu osumnjičenika, biti predana pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 10:03