STRAŠNA SMRT

‘Supruga me nazvala u 5 ujutro i rekla kako joj je majka oblivena krvlju. Iznad nje je stajao taj pas...‘

Vlasniku staforda prijeti i do osam godina zatvora!

Upaljene svijeće ispred ulaza u zgradu u kojoj je živjela preminula žena

 Jure Miskovic/Cropix

Vlasnika psa koji je u Zadru nasmrt izgrizao 82-godišnjakinju policija je pritvorila i prijavila za kazneno djelo zbog kojeg mu prijeti od jedne do čak osam godina zatvora.

Zadarska policija izvijestila je u srijedu predvečer da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom kojega sumnjiči za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Sukladno odredbama Kaznenog zakona za počinitelje navedenog kaznenog djela propisana je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina, navela je policija.

Nakon smrti 82-godišnje starice u Zadru koju je u stanu izgrizao staford u vlasništvu njenog unuka Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da je privedena djelatna vojna osoba, osumnjičena za "teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe".

image

Upaljene svijeće ispred ulaza u zgradu u kojoj je živjela starica

Jure Miskovic/Cropix

Ministarstvo obrane priopćilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Nakon zaprimljene dojave da je u stanu pronađena žena s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt te američki staford u vlasništvu obitelji, policija je provela očevid, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba.

Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je umrla od posljedica ugriza psa.

Zet starice: ‘Dan prije tragedije bili smo u šetnji s psom‘

Tragedijom je šokiran i zet preminule starice Antonio Dragić, koji je za Novi list rekao kako je 82-godišnjakinja bolovala od srčane bolesti.

– Moja supruga me u 5 sati ujutro nazvala telefonom iz stana te mi je rekla kako je pronašla mrtvo tijelo svoje majke koje je bilo obliveno krvlju, a pas je stajao iznad nje. Došao sam odmah u stan oko 5.30 sati kod nje, a tamo je već stigla i policija.

Psa je moja supruga odmah zaključala u kupaonicu, a onda mu je u stanu veterinar kojeg je pozvala policija dao omamljujuće sredstvo, budući da se radi o psu teškom 50-ak kilograma.

Psa su potom odveli u azil, ispričao je Dragić dodajući kako je njegova supruga očajna zbog ovakve smrti svoje majke.

– Pitanje je li ju pas izgrizao dok je bila živa, ili joj je pozlilo pa je preminula zbog slabog srca ili visoke životne dobi. Pas je čistokrvni američki staford, a vlasnik je nećak moje supruge, sin njezinog brata. On je u vojnoj službi izvan Zadra, zbog čega je ostavio psa na čuvanje, ispričao je.

- Bili smo supruga i ja s ovim psom dan prije ovog tragičnog događaja u jednom kvartovskom kafiću, popili smo piće, bili smo tamo sat vremena, a pas je cijelo vrijeme ležao pored nas. Tko je mogao znati da će se ovakvo što dogoditi, izjavio je Zadranin dodajući kako su kasnije tog dana supruga i on bili sa psom u šetnji, onda je njegova supruga vratila psa u stan, a njih dvoje su produžili u kupovinu.

Oko 22 sata su se vratili, budući da je njegova supruga trebala ujutro otići na posao.

– Ovaj pas živio je s obitelji našeg nećaka u njihovom stanu u Zadru. S nećakom sam se nakon ove tragedije čuo preko poruka, trebao je utorak navečer doći u Zadar, no doznali smo kako ga je vojna policija zaustavila i odvela. Suprugu i mene su, nakon što su policajci počeli provoditi očevid u stanu, odveli u policijsku postaju.

Tvrdi da je obavijesni razgovor u policiji trajao 20-ak minuta te da su ga pitali gdje su on i supruga bili u vrijeme kada je pas napao pokojnu punicu.

Dodao je da su suprugu držali u policijskoj postaji čak do 18 sati, rekao je Dragić koji misli kako će psa vjerojatno usmrtiti uspavljivanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:17