OPLJAČKAN U AUTU

Supruga napadnutog u Prečkom i dalje u strahu: Vikali su ‘Vratit ćemo se, znamo gdje stanujete‘

‘Neodgojena mladež koja jedino zna koristiti silu‘, kaže nam jedan od stanara Ulice Marijane Radev

Privođenje osumnjičenih za napad u Prečkom

 Damjan Tadic/Cropix

Dok se od posljedica premlaćivanja u zagrebačkom Prečkom oporavlja B.B. (63), policija je kazneno prijavila za razbojničku krađu i oštećenje tuđe stvari trojicu počinitelja predvođenih Filipom M. (22), sinom vlasnice Renault Megana.

- Muž će biti dobro i želimo da sve ovo prođe. Vidjela sam snimku nasilja i vrlo je uznemirujuća - rekla je kratko supruga pretučenog čovjeka. Ni dan poslije rijetko tko želi govoriti o napadu. Zašto? Razlog je, kažu, jednostavan.

- Kad su stanari vikali s prozora da ostave čovjeka i da će zvati policiju, napadači su im govorili: ‘Samo zovite policiju. Vratit ćemo se mi, znamo gdje stanujete‘. Neodgojena mladež koja jedino zna koristiti silu - kaže nam jedan od stanara Ulice Marijane Radev.

image

Privođenje osumnjičenih za napad u Prečkom

Damjan Tadic/Cropix
image

Privođenje osumnjičenih za napad u Prečkom

Damjan Tadic/Cropix

Podsjetimo, do nemilih scena u subotu u zoru je došlo kada su trojica alkoholiziranih mladića, nakon što su izašla iz srebrnog Megana, napravila pravi rusvaj na parkiralištu, a iako je prvotno sve izgledalo kao prometna nesreća nakon koje je došlo do sukoba, kriminalističko istraživanje je otkrilo da je sve počelo od razbojničke krađe nakon koje je demoliran auto.

Prema policijskoj prijavi, oko 4.10 sati na parkiralištu Filip M. je prišao zaustavljenom Renault Laguni u kojoj je sjedio, po povratku s posla, B.B. (64). Čovjeku se, potom, kroz djelomično otvoreni prozor provukao u unutrašnjost vozila kako bi mu sa suvozačeva sjedišta ukrao torbicu s novcem, dokumentima i drugim stvarima. Taj čin "junaštva" promatrala su njegova dvojica prijatelja starih 44 i 46 godina koji su u neposrednoj blizini čuvali stražu da netko ne naiđe. S plijenom su odšetali zatim do svog Renault Megana s kojim su došli, a za njima je, pak, svojim vozilom krenuo pokradeni čovjek. Čim je zatražio povrat svojih stvari, jedan od osumnjičenih ga je udario metalnom palicom po glavi nakon čega je njome dalje razbio stražnje vjetrobransko staklo Lagune.

image

Privođenje osumnjičenih za napad u Prečkom

Damjan Tadic/Cropix

Zatim je, a što je bilo vidljivo i na videosnimkama koje su snimili građani sa svojih prozora, 22-godišnjak zajedno sa dvostruko starijim pomagačem sjeo u auto s namjerom da se odveze, međutim, B.B. svoju Lagunu nije htio pomaknuti blokiravši im prolaz pa se stariji nasilnik okomio palicom na njegov auto razbivši ga cijelog. Kad je došla policija, pretučeni B.B. se skljokao na pločnik, a tročlana banda je pobjegla preko livade odnoseći sa sobom njegovu torbu.

Ukupna materijalna šteta je oko 20 tisuća kuna, a tročlana ekipa predana je pritvorskom nadzorniku. Danas su u kasnim popodnevnim satima dovedeni na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva. Neki su iznijeli obranu a neki su se branili šutnjom. Za svu trojicu tužiteljstvo je zatražilo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, a o pritvoru će sutra odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 23:01