StoryEditor
NAPAD U BAŠKOJ VODI

Supruga pretučenog Srbina: ‘Saša je brutalno napadnut bez razloga, želimo da se čuje istina‘

Dok je iznosio detalje napada, policajac ga je stalno prekidao govoreći mu ‘to nas ne zanima’, tvrdi žena
Srbin iz Austrije pretučen u Baškoj Vodi
 Robert Fajt/Cropix

Saša Vukojević (30), hrvatski Srbin s austrijskim državljanstvom koji je brutalno pretučen u srijedu oko 19 sati na ljetovanju u Baškoj Vodi, jučer se s obitelji vratio kući u gradić nedaleko od Linza.

Priča Jutarnjeg lista o događaju s makarske rivijere odjeknula je i u susjednim zemljama, a sa Sašom su, kako nam je potvrdila njegova supruga Manuela, kontaktirali i austrijski mediji zanimajući se za slučaj. Oni smatraju da je upravo medijski interes zaslužan što je policija slučaj shvatila iole ozbiljno.

Trojica napadača

- Dok je Saša iznosio detalje napada u policiji u srijedu na večer, policajac ga je svako malo prekidao govoreći mu ‘to nije bitno, to nas ne zanima’. Nakon što je priča u petak objavljena u Jutarnjem listu, zvali su nas ponovno iz policije, ali su ih ovaj put zanimali upravo detalji. S obzirom da smo već biti na putu za Austriju, Sašu su ponovno ispitali preko telefona, a onda su ispitali i mene - potvrdila nam je Manuela, s kojom smo se čuli u trenutku kad su dolazili kući.

U policiji je istraga o slučaju još u tijeku te tragaju za trojicom napadača. Posao bi im trebale olakšati snimke s videonadzora iz obližnje mjenjačnice koje su snimile mučni trenutak.

Cipelarenje

Podsjetimo, Saša je preuzeo hranu iz fast food restorana na rivi i nosio je prema supruzi koja je na plaži čuvala njihove dvije djevojčice. Na pola puta dobio je udarac u stražnji dio glave. U padu na tlo uslijedio je udarac nogom u glavu i cipelarenje. Trojac se dao u bijeg, a Saša je ostao ležati s razbijenom usnom, tri rasklimana zuba i modricama po tijelu.

Povod napada je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni riječ, a ni s kime nije ušao u sukob niti je imao nesuglasica prije toga. Upravo zato on i supruga su uvjereni da je jedini razlog napada mogao biti tetovaža grba beogradskog nogometnog kluba Crvena zvezda na njegovu ramenu te pravoslavni križ na listu desne noge.

- Želimo samo da se čuje istina i da predmet ne završi u nekoj ladici. Saša je brutalno napadnut bez razloga. Oni koji su mu to bili spremni napraviti zbog tetovaže koja ne vrijeđa nikoga, radit će to i dalje - kaže Sašina supruga Manuela.

Ona je rođena Ličanka, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, koja je Sašu upoznala u Austriji, gdje je posjećivala oca na privremenom radu. Saša je rođen u Srpcu kraj Nove Gradiške, a u Austriji s obitelji živi od svoje 2. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2020 23:10