ZLOČIN U SESVETAMA

Supruzi smrskao lice i izbo nožem pred očima djece: ‘Od smrti me spasio 14-godišnji sin!‘

Na optuženičku klupu Županijskog suda u Zagrebu danas je sjeo Kadri B. (43), držaljanin Kosova

Pretučena žena u Sesvetama

 Privatni Album/

Šest mjeseci od teškog pokušaja ubojstva svoje 45-godišnje supruge u stanu u Sesvetama i to još pred četvero maloljetne djece pa je optužen i za povredu djetetovih prava te prijetnje smrću, na optuženičku klupu Županijskog suda u Zagrebu danas je sjeo Kadri B. (43), držaljanin Kosova. On se od tog kobnog dana nalazi iza rešetaka remetinečkog zatvora, a kako je Jutarnji list krajem kolovoza objavio dramatične trenutke te borbe za goli život kroz razgovor sa žrtvom, otkrilo se da je optuženi iz zatvorske ćelije obitelj zvao na telefon ali i pisao pisma što ih je još dodatno uznemirilo.

Suđenje je zbog zaštite žrtve i njezine djece sudsko vijeće zatvorilo za javnost, a na početku suđenja Kadri B. je odbacio krivnju. Ako mu se sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu višegodišnji zatvor.

Na teret mu se stavljaju zločini od 12. travnja ove godine, kada je oko 22 sata nakon cjelodnevnog maltretiranja, odlučio iskaliti sav svoj bijes nad suprugom. Bilo je to dva dana nakon što mu je najavila da želi rastavu braka i da je suživot, nakon 20 godina postao nepodnošljiv na što joj je on odgovorio da se mogu samo na groblju rastati. Optuženom očito te kobne večeri nije smetalo što će užasnim scenama potezanja noža i jezivim prijetnjama smrću svjedočiti njihovo četvero mališana kojima će se te scene usjeći u pamćenje.

Tužiteljstvo ga tereti da je postupao s namjerom da usmrti suprugu koju je brutalno prvo pretukao a potom joj nanio niz ubodnih rana nožem. Ona je u teškom stanju prevezena u KB Dubrava, on se dao u bijeg a policija se digla na noge u potrazi za njim. Dok su ga pokušavali locirati, desetak sati od stravičnog čina poslao je prijeteću poruku prijateljici svoje supruge.

Nakon 17 sati bijega, uhićen je 13. kolovoza oko 15.15 sati nadomak bivšeg graničnog prijelaza Goričan dok je bježao iz zemlje. Vozio se u autobusu stranih registarskih oznaka koji je zaustavljen a on je iz njega doslovno izvučen.

- Od sigurne smrti spasio me 14-godišnji sin. Kad pomislim na sve to što se dogodilo, tresem se. Digla sam se s kreveta nakon scene s mobitelom kojeg mi je sakrio te sam otišla do vrata stana i rekla mu da ide napolje. On je skočio s kreveta, zgrabio me i počeo bacati pa sam odletila i udarila glavom o zid. Otvorenim dlanom me tukao, razbio mi je nos, razvalio vilicu, smrskao lice i izbio sve zube. Demolirao me i krenuo tražiti kuhinjski nož. Čak je i kćeri rekao da mu ga nađe i donese. Na kraju je pronašao jedan manji bijeli nož koji mi je zario u desnu stranu abdomena. Tada se stanom prolomio dječji plač i krici, a on je samo šutio i divljao. Krv je iz mene liptila na sve strane. Ubrzo mi je zario i drugi ubod u lijevu stranu abdomena – prisjetila se optuženikova supruga krajem kolovoza za Jutarnji list ponavljajući da je 14-godišnji sin prekinuo očevo ludovanje po kući uzevši mu nož iz ruke. Od svih tih udaraca i uboda nije, kako nam je još otkrila, uspijevala biti prisebna.

- Gubila sam svijest i imam rupe u sjećanju možda zato jer imam i encefalitis. Doktor u bolnici mi je rekao da sam živa samo zato jer sam krupnije građe pa nož zbog toga nije uspio dohvatiti jetru i slezena. Kad su mi, pak, maksilofacijalni kirurzi namještali nos, molila sam boga da umrem jer ti bolovi su neprepričljivi. U licu imam pločice, 90 šavova sam imala u ustima, fali mi lijevi dio ruba usnice, a nove zube mogu samo sanjati jer prvo moram nadograditi kosti čeljusti da bi se eventualno mogao napraviti implantat – kroz suze nam je ispričala prepuna emocija još žrtva optuženog Kosovara, koja je u konačnici tri puta operirana.

Na mjesto zločina u mislima ali i fizički, bilo joj se teško vratiti. Sin koji joj je spasio život, kaže da o masakru ne priča, a najmlađa kćer od pet godina radi proživljenog stresa gubi kosu i ćelavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:48