USPJEŠNA AKCIJA USKOK-a

SURADNICI 'PINK PANTHERA' DOBILI 20,5 GODINA ZATVORA ZBOG ŠVERCA DROGE Najgore je prošao Vujačić, u zatvor ide i bivši čelnik kaštelanske HVIDRA-e

 
Momčilo Vujačić
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Na Županijskom sudu u Zagrebu četvorica muškaraca osumnjičena za međunarodno krijumčarenje heroina kokaina i hašiša, Momčilo Vujačić, Dragan Šandak, Aleksandar Ćuković te bivši čelnik kaštelanske HVIDRA-e Jozo Certa osuđeni su nepravomoćno na ukupno na 20,5 godina zatvora zbog organiziranog krijumčarenja droge u drugoj polovici 2015. godine.

Radi se o 3 kg kokaina, 1,5 heroina te pola kg hašiša.

Momčilo Vujačić je osuđen na 11 godina zatvora, Šandak na 3,5 godine, Certa na tri i Ćuković na tri godine.

Radi se o akciji USKOK-a u drugoj polovici 2015. godine. Pola godine istražitelji su nadzirali telefonske brojeve osumnjičenih zbog sumnje da kokain i heroin nabavljaju u Crnoj Gori radi prodaje u Hrvatskoj, a da heroin nabavljaju u Nizozemskoj i dovoze u Hrvatsku.

Čitava operacija prema sumnji USKOK-a odvijala se pod patronatom člana poznate bande Pink panther Duška Martinovića, kojemu se u zasebnom postupku sudi u Crnoj Gori.

Jedino se Jozo Certa danas nije pojavio na izricanju presude. Momčila Vujačića doveli su iz pritvora, a Ćuković i Šandak samo su su došli na sud jer su se branili sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:24