ZANIJEKAO SVOJ LIK

SURADNIK PRIPADNIKA BANDE PINK PANTHER IZNENADIO SVE U ZAGREBAČKOJ SUDNICI 'Ovo na slici uopće nisam ja, to mi je policija fotošopom montirala glavu!'

Momčilo Vujačić (lijevo) snimljen tijekom policijske akcije na Jarunu s Romanom Bunić, koja je također među optuženima

“Odgovorno tvrdim da to na fotografiji s Romanom Bunić nisam ja. Radi se o fotomontaži i neistinitim fotografijama. Kada mi se ta fotografija predočava, odgovorno tvrdim da ni na jednoj od ove tri fotografije ja nisam u društvu s Romanom Bunić i drugim osobama jer ja nikada nisam sreo Romanu Bunić niti sam bio blizu nje. Osim toga, i Romana Bunić je ispitana kao svjedok u ovome postupku i rekla je da mene ne poznaje.”

Akcija Hunt

Ispričao je ovo u svojoj obrani Momčilo Vujačić (61), kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi zbog USKOK-ovih optužbi da je od travnja do rujna 2015. godine s pripadnikom bande Pink Panther Duškom Martinovićem organizirao međunarodno krijumčarenje kokaina, heroina i hašiša, a kao jedan od članova navodne grupe optužen je i bivši šef kaštelanske Hvidre Jozo Certa.

Tijekom tajne USKOK-ove akcije pod kodnim imenom Hunt (lov), Vujačića, Martinovića te druge osumnjičenike agenti PNUSKOK-a uz nalog istražnoga suca pratili su, fotografirali te im snimali telefonske razgovore. Na jednoj od tajno snimljenih fotografija u jednome zagrebačkom lokalu vidi se kako za stolom sjede Martinović, Vujačić te Romana Bunić, kod koje je policija dan nakon što je snimka nastala pronašla kilogram kokaina, a zbog čega joj se u zasebnom postupku sudi na zagrebačkom Općinskom sudu.

I Vujačić i Martinović u USKOK-ove tajne mjere upali su tek nakon što su obojica izišli iz zatvora. Vujačić je bio u Hrvatskoj osuđen na 9,5 godina zatvora, dok je Martinović u Crnoj Gori služio 12-godišnju kaznu koji mu je francuski sud izrekao zbog spektakularne pljačke draguljarnice u San Tropezu 2005., kada su pljačkaši u minutu i pol uzeli dragulje vrijedne 2 milijuna eura te pobjegli gliserom.

Dogovarali transfer

Prije dva dana Vujačić je na suđenju odlučio iznijeti svoju obranu u kojoj, međutim, tvrdi kako na tajno snimljenoj fotografiji jednostavno - nije on te je sugerirao da ga je PNUSKOK “fotošopirao” u društvu s Romanom Bunić. Prijateljstvo s Pink Pantherom Martinovićem, koji je trenutačno zbog droge optužen u Crnoj Gori, Vujačić ne krije, no tvrdi da u razgovorima koje je USKOK snimio nije riječ o drogi, nego o drugim poslovima. “Ja sam za Duška iz Italije u Crnu Goru uvezao dijelove mašine za veliku pržionicu kave”, rekao je Vujačić koji se u snimljenim razgovorima čuje kako s Martinovićem govori o iznosima novca, poslovima, dugovanjima i slično.

Osvrnuo se na razgovor koji je vodio s Certom, no kaže da ni tu nije riječ o drogi, nego je s bivšim čelnikom kaštelanske Hvidre razgovarao o transferu nogometaša. Dogovarali smo mogući transfer nogometaša Nikole Jankovića u neki hrvatski klub, rekao je Vujačić i pojasnio da on osobno poznaje izbornika crnogorske reprezentacije Brnovića. “Međutim, taj igrač na kraju nije otišao u Hrvatsku, nego u beogradski Čukarički”, ustvrdio je Vujačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:07