ZADAR

SUSJEDA NAPAO SJEKIROM JER GA JE OVAJ 'NASEKIRAO' Žestoki obračun zbog - šišanja živice: Sve je krenulo urlikanjem i uvredama, brzo je eskaliralo

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Zbog imovinskih problema sa susjedom koje su pokušali "riješiti" sjekirom, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) ispitalo je 46-godišnjaka i 48-godišnjaka sa zadarskog područja, piše Zadarski.hr.

Sumnja se, naime, da je 46-godišnjak 31. ožujka zamahnuo sjekirom prema susjedu koji mu je prigovorio zbog toga što siječe sjekirom živicu, a da prethodno nije donesena sudska odluka o imovinskopravnom sporu između njih.

Prije nego što se uhvatio sjekire, 46-godišnjak je najprije počeo na susjeda vikati i vrijeđati nakon čega je u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, zamahnuo sjekirom prema njemu, no nije ga uspio udariti budući da se ovaj izmaknuo.

Susjed mu je uputio prijeteće riječi, zbog čega je s 48-godišnjakom krenuo za njim stepenicama na kat. Kad je susjed počeo vikati da će zvati policiju, 46-godišnjak mu je sjekirom razbio posude s cvijećem te staklo na terasi, a potom su se obojica udaljili s mjesta događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv obojice zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela nanošenjem teške tjelesne ozljede u pokušaju, kaznenog djela protiv imovine oštećenjem tuđe stvari, te kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:49