KRVOPROLIĆE NA ZAMETU

SUSJEDA OPISALA DRAMATIČNE TRENUTKE NAKON UBOJSTVA PRODAVAČICE U RIJECI 'Čula sam zadnje Milkine riječi...'

 Matija Djanešić / Hanza Media

Riječanku Milku Grivičić (55) prekjučer je u prolazu prema kući na adresi Stari put 13a u mahnitom pohodu nožem ubio susjed Džemal Merdanović (72) s kojim je njena obitelj godinama imala problema zbog zajedničkog prilaza kući.

Džemala Merdanovića policija je nakon okončane policijske istrage, privela na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo, javlja Novi list.

Nakon prvog ispitivanja tužiteljstvo je dostavilo sucu istrage Županijskog suda u Rijeci prijedlog da se Merdanoviću odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. O ovom prijedlogu trebalo bi se odlučiti danas.

U riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku jučer je obavljena obdukcija nad mrtvim tijelom nesretne Milke Grivičić, koja je pokazala da su uzrok njene smrti višestruke ubodne rane na različitim dijelovima tijela, a zahvaćeni su i vitalni organi. Ozljede su bile preteške da bi preživjela.

U medijim se istodobno pojavio novi iskaz jedne od susjeda ubijene Riječanke.

- Čula sam Merdanovićeve riječi: "Koga ćeš ti prijavljivati policiji!?" To je bilo zadnje što je rekao nesretnoj Milki. Najprije sam mislila da je tuče, nisam znala da sukob ima tako teške, tragične dimenzije, nisam vidjela cijelu Džemalovu figuru. Uslijedile su Milkini povici: "Zovite Hitnu, zaklao me!" - kazala je jučer novinarima Novog lista jedna susjeda koja je željela ostati anonimna.

- Često se moglo čuti kako joj Džemal prijeti: "Ubit ću te!" - dodala je žena te objasnila da je cijelo susjedstvo imalo problema s Merdanovićima. Priča i da je Džemal svojatao i parkiralište ispred kuća, gdje je parkirao svoj BMW.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:06