DETALJI HORORA U OSIJEKU

Susjeda prva posumnjala da nešto nije u redu: ‘Jedna stvar kod Bojana mi je bila posebno čudna‘

Susjedi inače nisu imali nikakvih problema s ocem i sinom, niti su čuli svađu koja bi dolazila iz njihove kuće
Ubojstvo u Osijeku
 Vlado Kos/Cropix

Policija nakon obavljenog očevida sumnja kako je Osijeku Bojan V. (39) ubio svog oca Radovana (74) nakon čega se pokušao ubiti. Policajci su u ponedjeljak poslijepodne ušli u obiteljsku kuću u Reisnerovoj 42 i ondje zatekli teško ozlijeđenog 39-godišnjaka, dok je njegov otac bio mrtav. Mlađi muškarac odmah je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Intenzitet njegovih ozljeda, kao i uzrok smrti 74-godišnjaka, za sada nisu poznati javnosti, piše Glas Slavonije.

Da se nešto čudno događa u kući u kojoj žive otac i sin posumnjala je susjeda, koja tri dana nije mogla stupiti u kontakt s Radovanom, kojem je trebala donijeti novac za režije.

Vidjela je njegova sina na ulaznim vratima u petak, a koji joj je na upit o očevom stanju samo kratko odgovorio: "Tako- tako..."

Sutradan joj je, pokucavši na prozor, rekao da je tata u bolnici. U međuvremenu je susjeda tijekom vikenda kontaktirala Radovanova šogora, koji ima ključ od kuće, i koji je došao te pokušao otključati vrata, no nije uspio.

image
Ubojstvo u Osijeku
Vlado Kos/Cropix

Prva susjeda je neposredno nakon početka policijskog očevida rekla za Glas Slavonije kako je, čuvši od 39-godišnjaka da mu je otac u bolnici, htjela otići k Radovanu u bolnicu, koju je kontaktirala, odnijeti pidžamu i još neke stvari, no prespajali su je s odjela na odjel i na kraju rekli kako nisu zaprimili pacijenta pod tim imenom i prezimenom.

Nakon kraćeg razmišljanja žena je pozvala policiju i sve im to ispričala. Policajci su uistinu brzo došli, a nakon njih i vatrogasci, koji su otvorili vrata. Ušavši u hodnik, pa u kuću u Reisnerovoj 42, imali su što vidjeti, mrtvog i ozlijeđenog muškarca.

- Policijski službenici telefonski su u ponedjeljak evidentirali dojavu zabrinute susjede da nekoliko dana nije vidjela 74-godišnjeg susjeda iz Osijeka. Dolaskom na adresu te ulaskom u kuću, policijski službenici pronašli su ozlijeđenog 39-godišnjeg hrvatskog državljanina. Daljnjim pregledom kuće pronađeno je mrtvo tijelo 74-godišnjeg hrvatskog državljanina. Ozlijeđeni 39-godišnjak prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Na mjestu događaja očevid je obavio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć očevidne ekipe Policijske uprave osječko-baranjske. Na temelju do sada provedenog kriminalističkog istraživanja sumnja se na ubojstvo i pokušaj samoubojstva te policijski službenici nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti događaja - stoji u policijskom priopćenju koje potpisuje Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

image
Ubojstvo u Osijeku
Vlado Kos/Cropix

Policijsko otkriće bilo je šokantno za sve susjede, a posebice za ženu koja je, bojeći se za susjeda, pozvala policiju, piše Glas Slavonije. Kod nje je dodatnu sumnju još u petak pojačao izgled susjeda kada ga je pitala kako mu je otac. Bojanu je odjeća bila potpuno prljava te joj je samo kratko odgovorio na pitanje i potom ušao unutra.

Susjedi inače nisu imali nikakvih problema s ocem i sinom, niti su čuli svađu koja bi dolazila iz njihove kuće. Jedno vrijeme Bojan je otišao raditi u Njemačku, a Radovan je ostao sam, s obzirom na to da mu je supruga prije nekoliko godina preminula.

Bojan se iz Njemačke u roditeljsku kuću vratio prije godinu dana, i od tada je živio s ocem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:07