TRAGEDIJA U LEGRADU

SUSJEDI 'Beba u Koprivnici umrla je od gladi!' POLICIJA 'Nije istina! Opširnom istragom utvrdili smo drugi uzrok smrti'

 Davor Pongračić / CROPIX

Četvoromjesečna beba preminula je u mjestu kraj Koprivnice u trošnoj kući bez struje, vode i prozora, izvijestio je Podravski list, a prenosi Koprivnica.net .

Prema izjavama susjeda, nesretni dječak najvjerojatnije je umro od gladi. Gladovalo je još troje djece iz te obitelji, često su za hranu molili susjede jer im majka nikad ništa nije kuhala.

Nakon što je preminula beba, obitelj je napustila kuću i otišla u drugo selo.

No, koprivnička policija danas je ustvrdila da četveromjesečna beba nije umrla od gladi, nego je preminula uslijed sindroma iznenadne dojenačke smrti.

Glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek demantirao je napise u Podravskom listu istaknuvši da sindrom iznenadne dojenačke smrti potvrđuje obdukcija tijela bebe, ali i opširna istraga koju je provela policija.

Policija je još 21. veljače od Zavoda za hitnu medicinu primila dojavu o smrti djeteta u Legradu. Obavili smo očevidne radnje te nismo utvrdili elemente kaznenog djela. Također, obavljenom obdukcijom i histopatološkom analizom kao uzrok smrti navodi se sindrom iznenadne dojenačke smrti, kaže Dražen Laljek.

O događaju je izvješten nadležni centar za socijalnu skrb, te je podneseno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:30