PRIVEDEN DJEČAK

Susjedi brutalno ubijene gospođe Helene u suzama: ‘Bila je osoba za poželjeti...‘

Maloljetnik je zakrvavljen ušetao u policiju i rekao da je napadnut, no brzo je priznao da je zatukao jednu baku
 Vojko Basic/Cropix

Zbog sumnje da je u nedjelju popodne, iz nepoznatog razloga, bešćutno letvom nasmrt zatukao 89-godišnju Helenu M. u njezinu stanu u splitskoj Sukiošanskoj ulici, sucu istrage Županijskoga suda u Splitu doveden je na ispitivanje 16-godišnji srednjoškolac.

Slučaj bi se dulje raspetljavao da oko 18 sati u prostorije policije nije ušetao zakrvavljen i vidno rastrojen maloljetnik koji je prvo tvrdio da je napadnut. No, policijsko oko ubrzo je tinejdžera stavilo pod lupu pa je najednom izustio da je u obližnjoj zgradi zatukao jednu baku.

Očevid

U stanu na trećem katu, gdje je umirovljenica živjela s jednim od sinova i koji je u vrijeme zločina bio na poslu, cijelu je noć trajao očevid. Izuzimali su se tragovi i prikupljali dokazi. Susjedi u zgradi su šokirani jer je zločin uslijedio nakon što je netko svima zvonio po portafonu.

- Helena je bila osoba za poželjeti. I kao susjeda, i kao prijateljica. Kad smo doznali da joj je naudio neki maloljetnik, ostali smo bez teksta. To je izgleda isti dečko koji je svima oko 16 sati zvonio na portafon, no mi ne otvaramo nepoznatima. Nakon toga je na gornjim katovima zvonio i po vratima, a Helena mu je izgleda jedina otvorila. Tko ga je pustio u ulaz, ne znamo - rekla je jedna od stanarki koja je Helenu M. posljednji put vidjela u petak.

Njezina svakodnevna rutina bila je jutarnji odlazak u trgovinu, a navečer na misu.

- Mahnula mi je u petak rukom, pitala me kako sam i odšetala dalje. Imala je velik osmijeh. Iskreno, sve dok danas nisam pročitala u medijima da ima 89 godina, mislila sam da je u 70-ima - ispričala nam je druga susjeda jedva susprežući suze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:46