DETALJI HORORA

Susjedi manijaka i izbodene curice u šoku: On je već dugo problematičan, bilo je pitanje vremena

‘Ispilio nam je mozak nedavno oko struje i prevelikih računa te da će bojkotirati sve to i pisati Papi‘
Trgovina ispred koje se dogodio napad u Dardi
 Ivan Peric/Cropix

Susjedi u baranjskom mjestu Mece odakle je izbodena djevojčica, ali i uhićeni 49-godišnji muškarac D.Š., zgroženi su susjedovim napadom na najranjiviju skupinu.

Većina ih se osvrnula na njegove dugogodišnje psihičke smetnje koje ispoljava na razne neprimjerene načine, a dodatno mu se zamračilo prije par dana kada mu je, kako nam kažu, HEP poslao obračun o potrošnji struje za koji je smatrao da je prevelik i uz prijetnju isključenjem struje ako dugovanje koje imaju kao kućanstvo, ne podmiri.

- Šokirani smo kad smo čuli da je ozlijedio našu susjedu i jednog dečkića u Dardi. Oduvijek je čudan bio. Ispilio nam je mozak nedavno oko struje i prevelikih računa te da će bojkotirati sve to i pisati Papi. Ne znam što bih rekao osim da je, ako sad gledam unatrag, bilo samo pitanje vremena kada će planuti na dramatičan način. Njegova majka se teško nosi s njegovom psihom. Bila mi je rekla da je prije par mjeseci otputovao za Njemačku da njeguje nekog bolesnog umirovljenika, ali se najednom vratio. Razloge povratka nisam pitao - kaže za Jutarnji list susjed uhićenog muškarca.

Druga susjeda se prisjeća kako se "D.Š. s roditeljima i bratom doselio u njihovu ulicu prije 20-ak godina nakon što su prije toga od APN-a kupili kuću od jedne srpske obitelji".

- Prije rata su supružnici s dvojicom sinova živjeli u Modriči. I postali su izbjeglice te krenuli trbuhom za kruhom. No, prije dvije godine umro je glava kuće, otac uhićenog susjeda, i otad je obitelj u rasulu. Nadam se samo da će djeca kojoj je naudio odvijačem biti dobro i da će se oporaviti te da s odmakom vremena neće osjećati psihičke posljedice i trpjeti strah od nepoznatih ljudi na ulici - zaključuje susjeda uhićenog manijaka.

Kao što smo izvijestili, policija je u ponedjeljak uhitila 49-godišnjaka koji je u Baranji oko 10 sati oštrim predmetom ozlijedio dvoje djece, javila je osječko-baranjska Policijska uprava.

U baranjskim mjestima Darda i Mece, 49-godišnji osumnjičenik oštrim je predmetom ozlijedio dvoje djece kojoj se pruža se liječnička pomoć u osječkom Kliničkom bolničkom centru. Brzom intervencijom policije uhićen je u 10,40 sati, a na oba mjesta događaja obavlja se očevid kojim rukovodi zamjenik osječkog županijskog državnog odvjetnika, u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko-baranjske.

U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovih događaja, ističu u osječkoj policiji, u kojoj nisu željeli komentirati motiv ovoga događaja, s obzirom da je očevid još u tijeku.

Policija nije precizirala o kojem se oštrom predmetu radi kojim su izbodena djeca, ali lokalni mediji navode da je u pitanju odvijač. Također pišu da su ozlijeđeni dječak i djevojčica.

Isključenje struje kao povod?

Prema izjavama mještana Mece, HEP je u ponedjeljak ujutro isključio struju D.Š.-u, što bi mogao biti povod za njegov sumanuti pohod. Inače, na njegovom Facebook profilu mogu se naći i objave u kojima se 'obračunava' s HEP-om zbog računa za struju, ali i rukom pisani zahtjev za ispisivanje iz rimokatoličke crkve. (N. Patković)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:23