TRAGEDIJA KRAJ SESVETA

Susjedi mrtve žene u šoku: ‘Čuli su se povišeni tonovi, nakon toga ništa, a potom krik...‘

‘Nesretnica nam se inače znala povjeriti da je digao ruku na nju, ali nije ga željela prijaviti‘
Mjesto zločina
 Goran Mehkek/Cropix

Beživotno tijelo ženske osobe pronađeno je u petak u poslijepodnevnim satima u dvorištu obiteljske kuće u Kraljevečkim Novakima na sesvetskom području.

Nakon stravičnog pronalaska, policija se digla na noge te ubrzo lisice na ruke stavila osobi koja se dovodi u vezu sa zločinom.

- Osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem obiteljski je povezana sa žrtvom i privedena je. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku - kažu iz zagrebačke policije.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Neki od susjeda s kojima smo razgovarali ostali su zatečeni viješću da im je u ulici policija i da se dogodilo ubojstvo. Jedna, pak, susjeda kroz suze nevoljko otkriva kako je začudila krike u popodnevnim satima.

- Ostali smo u šoku kad smo čuli policiju i Hitnu u ulici. Galama u tom dvorištu nije bila pretjerana, ali su se povišeni tonovi čuli i kako ona smiruje sina. Ne znam oko čega je bila prepirka, ali je oko 16 sati sve nakratko utihnulo. I onda nije prošlo dugo kad se začuo krik. Nakon smrti supruga jedva se oporavila i nastavila skrbiti o sinu. Nesretnica nam se inače znala povjeriti da je digao ruku na nju, a na upit je li prijavila policiji ili zašto ga ne prijavi, odmahivala je rukom i govorila: 'Pa obitelj smo. Znaš da nije dobro psihički. Ma bit će sve u redu.' - otkriva za Jutarnji list jedna od susjeda Popovečke.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Druga ne pronalazi riječi kojima bi opisala jezu koja ju je prošla kad joj je susjed rekao "Eno, leži mrtva na šljunku. Navodno ju je ubio nožem. Trebala ga je prijaviti."

Pokojna žena s obitelji u toj ulici živi preko 20 godina, a kada su je jučer neki sreli u prolazu nije im djelovala zabrinuto i da kod kuće, možda, proživljava možda pravi pakao.

- Poznavala sam je u dušu i nemam riječi za ovo što ju je snašlo. I doista mi ne pada na pamet išta reći o toj obitelji jer živjeli su povučeno, sa svojim problemima i mukama. Samo ću reći da je sina štitila kao lavica - zaključuje druga susjeda koju je uznemirila hrpa policijskih vozila oko 17 sati kada su joj projurili kraj kuće sa sirenama.

Policija na mjestu događaja satima prikuplja dokaze s mjesta tragedije kako bi rekonstruirali cijeli tijek zločina, a možda im u tome pomogne i osumnjičeni koji se nalazi na kriminalističkom istraživanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:45