ŽRTVA STRAŠNOG ZLOČINA

Susjedi ubijene u šoku: ‘Pa to je naša Darinka‘ Šef policije: ‘Osumnjičenik i ona su se poznavali‘

Zločin je navodno snimljen jer je cijeli kafić u kojem se dogodilo ubojstvo pokriven kamerama

Kuća ubijene; očevid na mjestu ubojstva (u pravokutniku, gore lijevo)

 Vlado Kos, Matija Djanjesic/Cropix

Nesretna žena koja je usmrćena u nedjelju poslijepodne u Rijeci imala je kuću i prijavljeno prebivalište u Ivankovu kod Vinkovaca, no prema riječima šokiranih susjeda, rijetko je tamo boravila.

Identitet ženske osobe koja je ubijena policija nije priopćila, ali smo neslužbeno doznali da se radi o Darinki Krivec (67).

- To je ona. O moj Bože - bila je reakcija jedne susjede nakon što smo je upitali kada je zadnji put vidjela susjedu.

- Pa, mislim da sam je vidjela prije jedno mjesec dana da je prošla biciklom. Nismo baš nešto komunicirale, ona bi prošla, pozdravile bismo se i to je to. Ne znam što bih rekla. Užas! Strašno! - bila je šokirana susjeda ubijene žene.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Kazala nam je i kako misli da je nesretnica imala neki stančić u Rijeci, gdje je često odlazila.

- Ma, iskreno, nisam je vidjela mjesecima. Ona je rijetko tu i bila, a i kada bi došla kratko bi se zadržala i opet otišla. Nije vam ona ni sa kim ovdje posebno komunicirala niti imala neke prijateljske odnose, tako da nitko od nas nije ni znao gdje odlazi i što radi. Znamo samo da je često odlazila i to je to - kazala nam je druga susjeda ubijene žene.

Ulica u kojoj je živjela prilično je izdvojena iz samoga mjesta Ivankovo, a kuća u kojoj je živjela ubijena nalazi se na njezinom početku kada se dolazi od Ivankova i okružena je s još tri kuće od kojih dvije djeluju kao da su napuštene, dok je u jednoj gorjelo svjetlo, ali vlasnika nismo uspjeli dozvati.

Pogled, pak, u dvorište kuće nesretne žene također potvrđuje da u njoj već dulje vrijeme nikoga nije bilo, a to se vidi i po hrpi pošiljki koje se nalaze u poštanskom sandučiću, među kojima su i promotivni leci, ali i službena pisma, među kojima i jedno iz Centra za socijalnu skrb.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Podsjetimo, kafić Pin na Pavlinskom trgu u samom središtu Rijeke bio je u nedjelju u 14.40 sati poprište brutalnog femicida. Muškarac osumnjičen da je usmrtio žensku osobu je Roman Brnada (36), potvrdila nam je to danas njegova supruga, glazbenica Iulia Josephine Bianca Kolompar koja je s riječkim kriminalistima koji su joj u nedjelju pretresli stan danas dodatno morala porazgovarati kako bi zajednički otkrili eventualne motive koji su prethodili jezivom činu.

Brnada je, inače, ulični pjevač koji je sa suprugom Biancom nedavno nastupio u showu 'Supertalent' te se tamo svađao sa članicom žirija Majom Šuput.

'Počinitelj je bio gol tijekom uhićenja u gradu'

Detalje slučaja za RTL Danas komentirao je Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske.

"Jako je teško odgovoriti što se u toj glavi zaista zbivalo s obzirom na način počinjenja takvog monstruoznog kaznenog djela ubojstva. Niz činjenica je policija utvrdila, a te činjenice su potkrjepljujući dokazi kaznenoj prijavi koju ćemo podnijeti DORH-u. Vjerujem da će se u daljnjem postupku doći do pobližeg odgovora o motivu počinjenja kaznenog djela", objašnjava Dizdar.

Ubojica je od prije poznat policiji, no bio je prijavljivan zbog nenasilnih prekršaja. U Rijeci je bio jednom prijavljen zbog prekršaja u 2018. godini. "Zbog glasnog pjevanja i ometanja prolaznika. Ulični izvođači dođu kao ukrasi nekom gradu. Ne možemo se složiti da je on bio vrsta takvog izvođača", kaže načelnik Dizdar.

"Razlika između žrtve i ubojice je dosta velika i po svemu sudeći što smo do sada utvrdili je da su se poznavali od ranije, a ja bih rekao da je njih povezala ulica", objašnjava.

Načelnik policije kaže da u trenutku uhićenja počinitelj nije pružao otpor, no da je sat vremena nakon počinjenja djela postaja dobila dojavu da se netko gol šeće po gradu. "Tada nismo znali da su ta dva događaja povezana, ali kada je goli muškarac došao do mjesta gdje su se nalazile policijske jedinice shvatili smo da je to počinitelj za kojim smo tragali", potvrdio je načelnik.

Kako neslužbeno saznaje Novi list iz izvora bliskih istrazi, policija bi mogla raspolagati sa snimkom stravičnog zločina. Naime, kafić Pin u kojem se sve odigralo itekako je dobro pokriven kamerama. Nadzorni sustav je i unutar i izvan kafića, a i obližnji kafić i banka imaju nadzorne kamere. (Jutarnji.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:26