PRIVEDEN JE

Sutkinji auto zapalio susjed, otkriven i motiv: ‘Toliko je glup da ga je teško percipirati...‘

Uhićen njezin prvi susjed O. D. (37) s kojim već dugo ima loše i narušene odnose

Privođenje osumnjičenog O.D. 

 Borna Jaksic/Cropix

Loši međususjedski odnosi razlog su zbog kojeg je Vlasti Šimenić Kovač, sutkinji Županijskog suda u Osijeku, na Uskršnje jutro zapaljen automobil ispred zgrade u kojoj živi sa svojom kćerkom. Policija je vrlo brzo otkrila i locirala osumnjičenog za palež BMW-a, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o sutkinjinom susjedu O. D. (37).

image

Privođenje osumnjičenog O. D.

Borna Jaksic/Cropix

- Iz policije su mi rekli koji je motiv, ali ja vam o tome zasad ne mogu ništa reći, jer sam potpisala privolu o tajnosti. Uglavnom, to je toliko glupo da normalan čovjek teško može percipirati tako nešto, i vjerujem da će svi tako reagirati kada policija objavi o čemu je riječ. Naravno, s obzirom na to da živim ovdje gdje jesam, to me zabrinjava, ali puno mi je lakše sada, kada znam da napad nije motiviran mojim sudačkim radom, kazala nam je sutkinja Šimenić Kovač u srijedu navečer, nakon što je objavljeno da je policija uhitila muškarca osumnjičenog za palež auta. Ispostavilo se da je to njezin prvi susjed, odnosno čovjek s čijom obitelji sutkinja suvlasnički dijeli zajednički ulaz u zgradu i dvorište.

Kaznena prijava

Kako smo doznali, njihovi odnosi već su godinama loši i narušeni, čak i oko najmanjih sitnica, kao što su buka ili parkiranje automobila na kolni ulaz. Navodno je upravo parkiranje BMW-a na kolni ulaz bio razlog paleži.

image

Privođenje osumnjičenog O. D.

Borna Jaksic/Cropix

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ‘dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom‘. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 9. travnja, oko 6 sati, prinošenjem otvorenog plamena, zapalio parkirani automobil u Osijeku, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Požar su ugasili pripadnici JVP Grada Osijeka, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Automobil je u potpunosti izgorio, a 62-godišnjoj vlasnici nastala je materijalna šteta od 30.000 eura. Oštećeno je i vozilo koje je bilo parkirano uz njega. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 37-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske", priopćili su iz policije.

Osumnjičeni je u četvrtak saslušan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, koje je protiv njega podnijelo kaznenu prijavu te zatražilo određivanje istražnog zatvora, o čemu je odlučivao sudac istrage Županijskog suda u Osijeku.

Promatrao očevid

Od ljudi koji su se našli na mjestu događaja nedugo nakon što je auto zapaljen, doznali smo da je osumnjičeni cijelo vrijeme bio tamo. Inače, policiji su u njegovom pronalaženju pomogle i nadzorne kamere koje se nalaze u Ulici Lorenza Jägera, pa tako vjerojatno i kamere koje je na zgradu postavila upravo obitelj osumnjičenoga, jer je policija u nedjelju od njih tražila snimke. On je od ranije poznat policiji i pravosuđu. Proteklih dana u javnosti se špekuliralo o tome ima li palež veze s kaznenim postupcima koje je Šimenić Kovač vodila, a od kojih su neki bili prilično veliki i ozbiljni. Sada se pokazalo da to nema nikakve veze s tim.

image

Privođenje osumnjičenog O. D,

Borna Jaksic/Cropix

- Još jednom bih zahvalila policiji na brzini i učinkovitosti, a osobno mi je drago što se pokazalo da ovaj napad nema veze s mojom sudačkom dužnošću, jer je to samo potvrda da sam svoj posao dosad radila, a i ubuduće ću, u skladu sa zakonom i sudačkim kodeksom - rekla nam je sutkinja u srijedu navečer, a niti u četvrtak tome nije imala što dodati zbog potpisane privole o tajnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:09