STRAVA U DALMACIJI

Svađao se s djedom i bakom, prijetio im ubojstvom, a na kraju im zapalio kuću

Zapaljena kuća obitelji Živković u Zatonu.
 Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX

U mjestu Zaton kod Šibenika, u petak je usred bijelog dana izbila vatra na drugom katu obiteljske kuće u vlasništvu 79-godišnjih supružnika Živkovića. Plameni jezici s nedovršenog kata pojavili su se upravo u trenutku dok su šibenski policajci iz kuće privodili 33-godišnjeg Alena Pancirova, inače, unuka vlasnika kuće, netom prije prijavljenog zbog upućenih prijetnji djedu i baki.

Kako su nam ispričali mještani Zatona, očevici nemilog događaja, Alen Pancirov je pojavu vatre u kući pred policajcima prokomentirao riječima: 'Zapalio sam im kuću, neka im sve izgori, drugo nisu ni zaslužili'.

Inače, kako doznajemo od mještana Zatona i susjeda obitelji Živković, zbog navodno neriješenih obiteljskih imovinskih odnosa verbalni sukob Alena Pancirova s djedom i bakom trajao je posljednjih nekoliko dana. Zbog problema koje im je stvarao unuk, djed je Alena Pancirova prijavio policiji još u četvrtak, ali tada njezini djelatnici nisu intervenirali.

Tek u petak, kada je sukob eskalirao, pri čemu je unuk zaprijetio djedu i baki da će ih ubiti, ovaj slučaj obiteljskog nasilja ponovno je policiji prijavila susjeda te su na mjesto događaja izašli policijski službenici. Pretpostavlja se da je upravo pred njihov dolazak Pancirov podmetnuo požar, pa se vatra proširila tijekom njegova privođenja.

Inače, kako doznajemo, Alen Pancirov koji je kod djeda i bake u Zaton dolazio povremeno, zadržan je na kriminalističkoj obradi u policiji zbog osnovanih sumnji da je počinio kaznena djela nasilničkog ponašanja i podmetanja požara.

Kažimo kako je požar u kući Živkovićevih ugašen brzom intervencijom pripadnika JVP-a Šibenik i DVD-a Zaton te da nije bilo ozlijeđenih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:39